Carles Isús recupera la presidència del Consell del Sobirà en prosperar una moció de censura d'ERC

Text: Redacció

Carles Isús ha recuperat la presidència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà aquest dilluns 19 d'agost després que prosperés una moció de censura presentada per la coalició Fem Municipi-ERC, que compta amb 9 consellers, contra el govern de Junts per Catalunya (6 consellers), amb Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, com a president.

Dels 19 consellers comarcals, 11 han votat a favor de la moció de censura, els 9 republicans més els dos no adscrits, antics membres de JxCAT: Carles Isús, que ja havia presidit el Consell Comarcal del Sobirà en el passat mandat sota les sigles de CiU, i Llorenç Sánchez, alcalde de Vall de Cardós. Per la seva part, els dos regidors de Som Poble s'han abstingut. Així, ERC ha aconseguit desbancar JxCAT del govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb Carles Isús, regidor d’Espot, com a president. De fet, Isús, regidor d'Espot, era el candidat dels republicans a la presidència.

S’ha de recordar que Sabarich i Isús es van enfrontar en unes primàries per la presidència de l’ens comarcal si bé Isús les va perdre per dos vots. Sabarich, que ha estat president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà poc més d’un mes, ha criticat prioritzar “el poder pel poder” mentre que Isús ha defensat “la continuïtat del projecte de l’anterior mandat”.