Comença el compte enrere per a una nova edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’

Redacció | Foto: Turisme Pallars Sobirà

Benvinguts a Pagès La Festa promou descobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia, fomenta el consum responsable i fa més propera la relació entre productors i productores i el gran públic i s’ha convertit en tot un referent a Catalunya. En l’edició de l’any passat, més de 32.000 persones van recórrer Catalunya a través d’una oferta de 600 agents entre pagesos i pageses, allotjaments rurals, restaurants de cuina de proximitat i activitats complementàries.

En aquesta edició al Pallars Sobirà hi participarà una explotació, Herbes de l’Alt Pirineu, descobrirà un gran ventall de varietat de plantes aromàtiques i medicinals. Es tracta d’un espai d'una hectàrea on trobareu una plantació amb més de 40 plantes diferents i un jardí visitable amb més de 100 varietats diferents de plantes aromàtiques i medicinals, tant mediterrànies com pirinenques.

Benvinguts a Pagès al Pallars Sobirà va més enllà de l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya. La festa també inclourà la participació de sis establiments de restauració que oferiran productes locals al seu menú especial de Benvinguts a Pagès. Es tracta dels restaurants: Cafè Pessets i P7S a Sort, el restaurant de Casa Bellera a Caregue, el restaurant d’Esterri d’Àneu i Vall d’Àneu a Esterri d’Àneu i el restaurant de l’hotel La Morera a València d’Àneu.

A més a més, el públic també tindrà l’oportunitat de passar la nit a un total de set allotjaments rurals: Casa Bellera a Caregue, Casa Mora a Arrós de Cardós, Hostal Vall d’Àneu a Esterri d’Àneu, Hotel la Morera a València d’Àneu, Hotel Pessets a Sort, La Perxada de Ticó a Boldís Jussà i l’hotel Roch a Altron.

Finalment, s’han programat set activitats complementàries relacionades amb el producte de proximitat i el món de la pagesia: la visita a l’Alpaca Pirineu al Batlliu de Sort, la possibilitat de fer de pastor per un dia a Llessui, la visita guiada a l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua a Llessui, la visita guiada al Museu de Gerri de la Sal, la demostració de com es teixeix amb telers de baix llis a Ginestarre i la possibilitat de conèixer les guarderies de truita de riu del País a Llavorsí.  

Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa ja es poden reservar de manera gratuïta a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte. Fins ara, a través de la pàgina web més de 3.000 persones ja han fet la seva reserva gratuïta.