Conveni per a la construcció d'una via verda de 2,7 km entre Sort i Rialp

Text: Redacció / Foto: Territori i Sostenibilitat

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i els alcaldes de Sort i Rialp, Raimon Monterde, i Gerard Sabarich, han signat avui a Sort el conveni per a la construcció, gestió i manteniment d’una via per a vianants i ciclistes entre aquests dos municipis. El Departament de Territori i Sostenibilitat redacta el projecte corresponent i executarà les obres, amb una inversió de 2,2 MEUR. Els ajuntaments, de la seva banda, assumiran el seu manteniment i gestió, un cop finalitzi l’obra.

Aquesta actuació té “una ambició comarcal i pirinenca” i és fruit “del compromís del Govern amb el territori”, ha assenyalat Isidre Gavín. El secretari també ha remarcat el treball conjunt de les tres administracions implicades i que el projecte “ve d’una reivindicació territorial que emana d’una visió comarcal i de futur”. Gavín ha emmarcat aquest projecte en les polítiques de la Generalitat per a promoure “la mobilitat activa”, un element molt important “en un món en què hem de lluitar contra el canvi climàtic”.

Anar a peu i en bicicleta “descarbonitza i ajuda a millorar la salut i la qualitat de vida” i la nova ruta serveix per a fomentar la mobilitat activa “tant per a la mobilitat quotidiana com per a la pràctica esportiva i lúdica i l’oferta turística”. La via ciclista que unirà Sort i Rialp permetrà potenciar els valors del riu Noguera Pallaresa i esdevindrà “un atractiu suplementari per aquest territori”; es tracta, per tant, d’una infraestructura que “és palanca de creixement i que està alineada amb l’Agenda Verda”.

La nova ruta discorrerà paral·lela a la C-13 i tindrà una longitud de 2,7 quilòmetres. El projecte constructiu d’aquesta actuació quedarà redactat entre el gener i el febrer vinents, ha exposat Gavín. Es preveu que l’obra s’impulsi durant l’any que ve i que la via ciclista entri en servei el 2022.