José Crespín visita 154 municipis de la província de Lleida en els tres anys que porta com a subdelegat del Govern

Text: Redacció / Foto: Subdelegació del Govern

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la comarca del Pallars Sobirà on ha visitat el municipi d’Esterri de Cardós, un dels pobles més petits de la província de Lleida i, alhora, allunyats de la capital.

El subdelegat ha estat rebut per l’alcalde, Joel Orteu, amb qui ha fet un recorregut per aquest municipi de muntanya i ha mantingut una reunió de treball per conèixer el dia a dia de la població i els projectes municipals del consistori.

La visita d’avui a Esterri de Cardós ha coincidit amb els tres anys de mandat de José Crespín (va prendre possessió el 2 de juliol de 2018) al capdavant de la Subdelegació del Govern a Lleida, període en el que ha visitat 154 dels 231 municipis de la província, una xifra que representa gairebé un 67%. En aquests tres anys de mandat, Crespín ha visitat municipis de totes les comarques lleidatanes i ha mantingut un total de 189 reunions de treball amb els seus alcaldes i alcaldesses.

El subdelegat ha recordat, en aquest sentit, que “des del primer moment em vaig proposar una nova etapa a la Subdelegació marcada pel diàleg i l’acord dins del marc de lleialtat institucional convençut que la col·laboració i entesa entre administracions és i ha de continuar sent un dels principals eixos de l’acció política d’aquesta institució”.

José Crespín s’ha referit també a la importància i a la necessitat de conèixer de primera mà els municipis de la província per poder “tenir un coneixement directe de la realitat, de les seves necessitats i dels seus projectes per poder treballar pel conjunt de la ciutadania i generar i establir un bon engranatge amb les seves institucions”.

Visita a l’empresa Roc Roi de Llavorsí

Posteriorment, el subdelegat del Govern ha visitat l’empresa d’esports d’aventura Roc Roi de Llavorsí, creada el 1996 i que s’ha convertit amb el pas dels anys en un dels principals reclams de la comarca per a la pràctica d’un ampli ventall d’activitats, moltes de les quals es practiquen al riu Noguera Pallaresa.

Acompanyat pels responsables de l’empresa, Carlos i Lluís Rabaneda, el subdelegat ha conegut els orígens de l’empresa, la progressiva diversificació d’activitats que s’han incorporat a l’oferta de serveis tant d’hivern com de primavera-estiu, així com  els esports d’aventura que es poden practicar a nivell individual i els adreçats a grups i famílies.

José Crespín ha assenyalat en el decurs de la visita “la importància d’una empresa que apropa al ciutadà a la natura i que ho fa respectant el medi ambient i projectant la necessitat d’aquest respecte” i ha destacat “el seu paper cabal en la creació d’ocupació i d’atracció del turisme de muntanya que repercuteixen de forma beneficiosa en tota la comarca”.  El subdelegat s’ha referit a Roc Roi com “una marca que és referent en tot el món en esports d’aventura amb origen en la comarca del Pallars Sobirà”.