La consellera Budó explica que els nous pressupostos destinaran 2,8 milions d'euros en inversions al Pallars Sobirà

Text: Redacció / Foto: Presidència

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha visitat avui el Pallars Sobirà, on ha aprofitat per explicar la importància que Catalunya pugui dotar-se d’un pressupost que sigui adequat a les necessitats reals dels ciutadans, i dels diferents territoris, com ara l’Alt Pirineu. Per això, ha remarcat la transcendència que ahir el Govern aprovés els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2020, tot recordant que el Govern està actuant amb uns pressupostos prorrogats del 2017 que no s’adeqüen en absolut a les exigències actuals i reals.

Budó ha avançat que el Govern ha previst per aquest any 2020 al Pallars Sobirà 2,8 milions d’euros. Per municipis de la comarca, el pressupost queda de la següent manera:

INVERSIONS PALLARS SOBIRÀ
Municipi2020
Baix Pallars30.689€
Espot703.600€
Rialp703.600€
Sort368.236€
Supramunicipal1.041.053€
TOTAL COMARCA2.847.178€

Les principals inversions es destinaran a la millora de diverses carreteres de la comarca, senyalització viària, així com l’actualització dels serveis existents a les pistes d’esquí de la comarca i la restauració forestal dels boscos afectats pels incendis a l’Alt Pirineu.

La consellera de la Presidència ha aprofitat per visitar la central de l’estació hidroelèctrica de Tavascan, acompanyada de l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs. Es tracta d’un equipament modern amb gran capacitat de producció. En aquesta visita, ha pogut fer un recorregut per la història de la producció hidroelèctrica i la importància d'aquesta indústria al Pirineu.

La consellera també s’ha reunit amb alcaldes de la comarca per copsar les seves inquietuds i reiterar la importància que el govern ha posat en el projecte de dinamització econòmica “Un país d’oportunitats, un país viu”. Representa una nova manera de treballar braç a braç amb el territori per resoldre problemes de gran envergadura per aquestes comarques com representen l’envelliment de la població i el despoblament. El Govern vol, de la mà del territori, trobar desenvolupar les oportunitats que els permetin generar activitat econòmica, dotant-los de les eines necessàries per aconseguir-ho.

Precisament, el Pallars Sobirà ha estat la primera comarca en constituir-se la comissió 'Un país d’oportunitats, un país viu', i a hores d’ara estan treballant els diferents departaments de la Generalitat conjuntament amb els alcaldes i els diferents agents econòmics i socials per aconseguir els objectius que s’han marcat.