La Rialp Matxicots presenta la seva 12a edició amb les inscripcions quasi esgotades

Redacció | Foto: Ajuntament de Rialp

L'anterior 31 d’agost es va presentar a l’Ajuntament de Rialp la 12a Rialp Matxicots, amb la presència del Sr. Gerard Sabarich, alcalde de Rialp; la Sra. Lourdes Ravetllat, representant territorial d’Esports a Lleida; i del Sr. Kiko Peris, director tècnic de la cursa.

La presentació d’una nova edició d’aquest repte esportiu que també esdevé un projecte de difusió turística del municipi de Rialp i la comarca del Pallars Sobirà, deixant constància en totes i cadascuna de les activitats que s’organitzen l’estima, cura i preservació del medi per on es mou.

Aquesta edició comptarà amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 km i 4.500 m de desnivell positiu; la Mitja de 21 km i 1.500 m de desnivell positiu, i la modalitat no competitiva Caminada de 10 km. Aquest any s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys i que en les seves set anteriors edicions s’havia realitzat en unes dates diferents de la cursa “gran”.

La Rialp Matxicots, organitzada per l’Ajuntament de Rialp amb el suport de multitud de col·laboradors i un gran nombre de voluntaris tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 17 i 18 de setembre de 2022. Com ja és habitual, l’epicentre de la cursa serà Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua.

Després d’una 11a edició el passat setembre de 2021 on la climatologia posà a prova l’organització i els participants, es presenta una nova edició amb l’objectiu de seguir sent una de les curses més estimades a Catalunya, tal com ho corrobora el fet de ser escollida Millor Ultra Trail de Catalunya de 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya. Reconeixement que només fa engreixar el palmarès com a cursa que ha anat assolint durant la seva història gràcies al tracte al corredor d’un poble i vall volcats al 200% amb la cursa.

Per una banda, el dissabte dia 17 de setembre tindrà lloc la prova reina d’aquest 2022, la Trail de 50 km i 4.500 m positius on s’aconsegueixen quatre cims de la Vall d’Assua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’altura (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató de 21 km i 1.500 m positius, amb un recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d'Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 m d’altitud-. Finalment, el mateix dia, també es durà a terme la modalitat no competitiva Caminada de 10 km i 700 m positius.

El diumenge 18 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva VIII edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràcter solidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà.

Durant tot cap de setmana, i obert a tots els participants i acompanyants, s’ha dissenyat un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca: concerts, activitats d’aventura, visites a les esglésies romàniques de la Vall d’Àssua, visites a formatgeries, tast de vins i formatges, activitats infantils...

Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics o família on tothom tindrà cabuda.

La Rialp Matxicots serà qualificadora a l’índex UTMB, un dels requisits per a participar en la prova reina del trail mundial que se celebra cada any a Chamonix.

Aquest any s’esperen gairebé 1.000 participants entre totes les disciplines del cap de setmana, que suposarà quasi un ple absolut, i que juntament amb els seus acompanyants reuniran a Rialp més de 3.000 persones durant el cap de setmana, el que suposarà, un any més un gran impacte econòmic, social i de difusió per al municipi i la comarca.