L'Escola de Pastors obre les inscripcions per la seva 14a edició

Foto: Escola de Pastors

El divendres 29 d’octubre s’obren inscripcions per a formar part de la 14a edició de l’Escola de Pastors. Un projecte que pretén formar, des d’una visió agroecològica, una nova pagesia que sigui el relleu generacional del sector primari a Catalunya.

Durant un mes, les persones que es vulguin formar a l’Escola de Pastors, podran accedir, a través de la web de l’entitat a un formulari que ha de servir com a primera fase del procés de selecció de l’alumnat. Un cop revisades totes les sol·licituds per un comitè de persones expertes (ramaderes, pastores, tècniques del DACC, veterinàries, etc.) es procedirà a una entrevista personal d’aquelles persones que hagin passat la primera fase de selecció. Les entrevistes seran els dies 16 i 17 de desembre a l’oficina de l’Escola de Pastors situada a Rialp. D’aquí sortirà la selecció d’entre 15 i 17 alumnes del curs 2022.

Aquesta edició presenta un seguit de novetats. Per començar, s'ha avançat el calendari per disposar més temps per fer les pràctiques. El període de teoria començarà el 24 de gener, al Pallars Sobirà. També s'ha ampliat els continguts teòrics a una setmana més, en afegir un seminari específic per aquelles persones que volen fer de pastor/a de muntanya.

A la pàgina web de l’Escola de Pastors s'hi pot trobar el calendari lectiu, el Pla Formatiu i les Bases de l’Escola.