Tavascan millora la zona de l'aparcament de l'estació

Foto: Premsa Tavascan

L’estació d’alta muntanya de Tavascan, situada al municipi de Lladorre, segueix millorant les seves instal·lacions de cara la nova temporada d’hivern.

En aquest cas, les millores continuen afectant la zona de l’aparcament de l’Estació. S’ha reordenat tot aquest espai de cara a organitzar-lo de forma més eficient i per poder-hi ubicar el màxim de places possible.

Un cop s’ha procedit a aquesta reorganització que augmenta considerablement la seva capacitat, s’han pintat els diferents espais disponibles per l’aparcament en diferents franges segons el tipus de vehicles. En total, es podrà disposar de 132 places d’aparcament per a cotxes i 8 places especials per autocaravanes. Els espais destinats a les autocaravanes són de més de 7 metres de llarg –dos metres més llargues del que és habitual—, la qual cosa permetrà millorar el seu aparcament i la seva estada a l’Estació.

Segons l’Ajuntament de Lladorre, aquestes actuacions aconsegueixen “gestionar millor els dies de màxima afluència, endreçar-ho tot per a poder funcionar millor i augmentar capacitat”.

 El mes passat es va finalitzar una actuació important com és la instal·lació de noves barreres paraallaus en aquesta mateixa ubicació. Aquestes barreres han suposat una inversió de 626.000 euros duta a terme el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta forma, es millora la seguretat d’aquesta part de l’Estació que sovint es veia afectada per petites allaus.

Tavascan obrirà temporada durant el primer cap de setmana de desembre

L’estació de Tavascan té previst obrir la seva temporada de neu entre el 4 o 5 de desembre. Tot i aquesta previsió, l’obertura sempre està condicionada a l’estat de la neu a les pistes i a les nevades que puguin caure al llarg de les setmanes vinents.

L’estació està situada a l’extrem nord-occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del parc natural de L’Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d’alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d’aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d’esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d’esquí, el refugi, camp d’arves, etc.