Vuit Cellers Pirinencs presentaran les seves noves anyades en una festa a Sort

Redacció | Foto: Ajuntament de Sort

Vuit Cellers Pirinencs presentaran les seves noves anyades en una festa a Sort

Vuit Cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, que tindrà lloc a l’Avinguda Comtes del Pallars de Sort el pròxim 15 de gener, i coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.

Els vuit cellers que presentaran les seves noves anyades a la festa son Batlliu de Sort, Cota 730, Miquel Roca, Sauvella, Solana Roivert, Terrer del Pallars, Vila Corona i Xic’s Cal Borrech. En alguns casos, es presentaran vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.

Pel que fa a la Gran Festa dels Banuts, que enguany celebra la quarta edició, tindrà com a principal novetat el primer reconeixement “Banut de l’Any” al cuiner Jordi Grau de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’Andorra, per la seva tasca en la cuina i promoció de la carn de caça. L’altra novetat important és que al vespre es farà un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant “a 100 mans” entre diversos cuiners. A més, es celebrarà com en darreres edicions el dinar popular amb carn de caça a l’avinguda Comtes de Pallars. Els tiquets per al dinar popular es poden adquirir a l’aplicació de pagaments de l’Ajuntament de Sort.

La festa l’organitzen l’Associació Gastronòmica la Xicoia, ÀPAT - Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa “Al teu gust, aliments del Pallars” amb el suport de Vedat Pirineus, Carnicaza, l’IDAPA i l’Escola d’Hoteleria del Pallars. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.