El projecte Plançó engega la seva segona temporada a Guissona

Després de l’acció d’obertura de circ a Guissona, n’hi haurà una mensualment fins al mes d’abril en 14 municipis més
Inauguració 2a temporada del Projecte Plançó a Guissona. © Ajuntament de Guissona
photo_camera Inauguració 2a temporada del Projecte Plançó a Guissona. © Ajuntament de Guissona

El passat divendres 10 de novembre, una seixantena de nois i noies participants en el projecte Plançó es van trobar a Guissona per gaudir del taller ‘La Roda, Dins o Fora’, a càrrec de Cruma i del Centre d’Art Singular Cal Santacreu, un espai format per un cercle tancat de cavallets de pintura, en el qual cada jove ha d’ocupar una posició, d’observador o d’observat, els observats han de realitzar escenes teatrals dinàmiques, mentre els observadors ho dibuixen. Tota una experiència en la qual les persones participants van apropar-se a la diversitat funcional a través del món artístic, combinava arts plàstiques i arts escèniques.

L'obra 'De Tú a Tú' el passat divendres 10 de novembre al Teatre Ateneu de Guissona. © Ajuntament de Guissona
L'obra 'De Tú a Tú' el passat divendres 10 de novembre al Teatre Ateneu de Guissona. © Ajuntament de Guissona

Els joves també van gaudir, al nou Teatre Municipal Ateneu de Guissona, juntament amb la població de la vila, de l’espectacle del col·lectiu Mur, ‘De Tú a Tú’, una proposta de circ que fa reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals i la capacitat humana de sobreposar-se. 

Plançó sorgeix en el marc de la Xarxa de cooperació territorial de Lleida del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que gestiona el Departament de Cultura. Es tracta d’un projecte mancomunat, coordinat per Xavier Iglesias Rué, que compta amb el finançament del Departament de Cultura, la Diputació de Lleida i els 15 ajuntaments participants de la província de Lleida: Alcarràs, Alcoletge, Alpicat, Balaguer, Cervera, Juneda, les Borges Blanques, la Seu d’Urgell, Lleida, Mollerussa, Rosselló, Tàrrega, Torrefarrera, Tremp i Guissona.

L’objectiu del projecte és facilitar l’accés a la cultura als joves en un territori amb menys població i menys equipaments escènics que altres indrets de Catalunya, oferint un espai per crear una comunitat cultural de joves en el territori.

Les accions d’aquesta temporada, inclouran espectacles de ballet contemporani, dansa urbana, teatre i circ, amb produccions diverses amb temàtiques d’interès per als joves. Després de l’acció d’obertura de circ a Guissona, n’hi haurà una mensualment fins al mes d’abril.