El Festival de Microdansa de Catalunya '15m2' celebra la primera edició a Guissona

L'edició d'enguany serà del 23 de setembre al 14 d'octubre, a Guissona, sobre la temàtica Feminismes - dones rurals
Cartell del 15m2 2023.
photo_camera Cartell del 15m2, Festival de Microdansa a Catalunya, 2023.

Espais singulars, 15 m² i no més de 20 minuts. Aquest és el format de les 13 propostes que participaran en el 15m2, el primer festival de microdansa de Catalunya, itinerant i temàtic. Un projecte cultural transdisciplinari que integra les arts, el pensament i el territori, amb la voluntat de connectar la creació escènica de petit format amb els àmbits del coneixement i l'entorn on es realitza.

L'edició d'enguany serà del 23 de setembre al 14 d'octubre, a Guissona, sobre la temàtica Feminismes - dones rurals. Una edició per dignificar el paper tan necessari de les dones en un context rural, i també per a visibilitzar les dones professionals en el context cultural català, enfortir la feminització de les programacions i donar veu a diversitat de sensibilitats femenines. La temàtica busca col·locar-se en la intersecció entre edat, gènere, context, pressió estètica i capacitisme.

A més a més de les Mostres professionals de microdansa, la programació inclou activitats complementàries de coneixement i territori, entre d'altres, una conversa en línia sobre ‘Ballar bé’ i el poder transformador de la dansa, un taller d'anatomia vivencial i el seu moviment, un taller artístic de descobriment personal femení, o una pintura mural en motiu de les dones de Guissona.

Tota la programació i reserves a www.festival15m2.cat.

El festival 15m2 és organitzat per Última vèrtebra, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Guissona.