35 punts d'aigua revisats arreu de la comarca de la Segarra

Com cada any, el servei de protecció civil del Consell Comarcal de la Segarra, en col·laboració amb el parc de Bombers de Cervera, realitza la revisió de la xarxa bàsica comarcal de punts d'aigua per a l'extinció d'incendis a la Segarra, abans de l'inici de la campanya forestal.

photo_camera Punt d'aigua a la comarca de la Segarra ©CCSegarra

El servei de protecció civil del Consell Comarcal de la Segarra, juntament amb el parc de Bombers de Cervera, realitza la revisió de la xarxa bàsica comarcal de punts d'aigua per a l'extinció d'incendis a la Segarra. Aquesta xarxa està formada per basses d’aigua d’utilitat pública, construïdes expressament com a infraestructures de prevenció i extinció d’incendis, que són aptes tant per a mitjans terrestres com per a helicòpters.

La revisió té com a objectiu informar els gestors d’aquests punts d’aigua, els ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) sobre l’estat actual d’aquestes infraestructures i les possibles actuacions de manteniment necessàries per garantir la seva operativitat durant la campanya forestal.

Segons Josep Giribets, conseller comarcal de protecció civil, aquestes tasques de revisió són fonamentals per mantenir els punts d’aigua en bon estat. Actualment s'està revisant un total de 35 punts d’aigua distribuïts en catorze municipis de la Segarra, així com a Biosca i Torà. La majoria d'aquests municipis són considerats d'alt risc d’incendi forestal o estan afectats pel Pla INFOCAT.