700 joves escoltes es reuneixen a Cervera en l'Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies

Sota el lema Fem-ho possible! es van posar de manifest les reivindicacions de l'escoltisme davant la crisi social, climàtica i estructural que pateix el col·lectiu, a més d'oferir als caps i quel·les un espai d'oci i cohesió el dissabte
Els assistents al plenari de l'Assemblea de MEG 2023 a Cervera ©AlbaMor:ACN
photo_camera Els assistents al plenari de l'Assemblea de MEG 2023 a Cervera ©AlbaMor/ACN

Aquest passat cap de setmana Cervera va acollir l’Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la participació de 700 joves voluntaris que fan de caps als diferents agrupaments del país. El plenari de l'assemblea va tenir lloc el diumenge al Gran Teatre de la Passió.

La convidada de l'Assemblea, Aïda Fontova, durant el seu discurs ©MEG
La convidada de l'Assemblea, Aïda Fontova, durant el seu discurs ©MEG

Sota el lema Fem-ho possible! es va desenvolupar l'acte central, que va posar de manifest les reivindicacions de l'escoltisme davant la crisi social, climàtica i estructural que pateix el col·lectiu. La salut mental va tenir un paper important amb la ponència de la convidada d'enguany, la psicòloga Aïda Fontova, del Grup Alba de Tàrrega i vinculada al moviment escolta des de l'AEIG Cal-Met de Mollerussa. En el seu discurs, Fontova va insistir en què "el lleure és un dret que hem de garantir a tothom" i que contribueix a la millora de la salut mental de les persones que en formen part.

L'acte públic també va comptar amb els parlaments del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el paer en cap de Cervera, Jan Pomés

La perspectiva feminista de l'entitat també va ser-hi present amb l'aprovació del programa de curs que inclou el pla de benestar. Pel que fa a les reivindicacions dels assembleistes, una de les més destacades i aplaudides fou la de posar en valor el territori on es desenvolupen en les activitats dels agrupaments i apostar per un model de campaments sostenible i respectuós amb la pagesia i l'entorn.

Dos dels assistents al plenari de l'Assemblea de MEG 2023 a Cervera ©AlbaMor:ACN.jpg
Dos dels assistents al plenari de l'Assemblea de MEG 2023 a Cervera ©AlbaMor/ACN

Els actes de l'Assemblea General Ordinària, però, van començar el dissabte a la tarda amb una mostra de cultura popular on hi participaren l'Equip de Cultura i Tradició de la Demarcació de Girona, el Tossino de Tàrrega, La Follia, les gitanes de Tàrrega i Cervera i els Diables de Cervera. Durant la nit hi haguè un espai d'oci i cohesió a la plaça Major de la capital de la Segarra.

L'AEIG Coll de les Savines de Cervera va comptar amb una xarxa de voluntaris que van fer possible les dues jornades de l'Assemblea. Aquest agrupament, fundat el 1972, forma part de la Demarcació Nord-Occidental, que aplega 17 agrupaments de Ponent i Pirineu amb 1.250 infants i joves i prop de 350 voluntaris.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya està formada per vuit demarcacions i 150 agrupaments. És una associació educativa de base voluntària i d’acció comunitària, sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. El seu objectiu és educar infants i joves per a la transformació social a través del mètode escolta i guia.