Actuen quatre colles castelleres a la Festa Major de Pallerols de Talavera

Redacció | Foto: Margeners de Guissona

L'anterior dissabte 30 de juliol a la tarda, es van convocar, al poble segarrenc de Pallerols (Talavera), quatre colles castelleres: La colla local Margeners de Guissona, Castellers de Mollet, la Colla Jove de l’Hospitalet i Malfargats de Pallars, que no va poder assistir-hi.

L’actuació va tenir lloc a l’espai d’esbarjo Teresa Casanoves, amb grava per terra i un cel ben clar per sostre, tot i la presència d’algun núvol en arribar-hi. Ja enfaixats va arribar el torn dels pilars d’entrada, en què la colla segarrenca i la vallesana van fer un pilar de 4 cada una.

La colla de Guissona en primera ronda van fer un tres de sis amb agulla, en segona ronda un tres de sis, en tercera ronda un quatre de sis i per acabar un pilar de cinc que sempre forma part dels seus assajos i sempre que poden exhibeixen a plaça.

La colla de Mollet del Vallès en primera ronda, van començar en un tres de sis. Ja amb els segons a dalt, i abans que les gralles comencessin a tocar, van veure que no estava ben quadrat, van desmuntar el peu, van tornar a muntar-lo, i ara sí, el van tirar amunt, descarregant-lo. En segona i tercera ronda, van fer un quatre de sis i un tres de sis amb agulla, fent els mateixos castells que la colla local, però en diferent ordre. Van culminar la seva actuació amb un pilar de quatre.

La colla de l’Hospitalet de Llobregat, la qual comptava amb poques camises, va decidir no fer cap pilar d’entrada i al llarg de l’actuació va fer quatre pilars de quatre, comptant amb l’ajut de les altres dues colles.

Amb aquesta actuació, el poble de Pallerols ha esdevingut una nova plaça del món casteller, sense dubte una efemèride que esperem que es recordi.