Alumnes de l'escola Jaume Balmes de Cervera guanyen un dels premis de Retotech

L'alumnat de 5è va dissenyar un innovador projecte d'un parc inclusiu per a infants amb mobilitat reduïda
presentació parc inclusiu al paer en cap
photo_camera Presentació parc inclusiu al paer en cap, Jan Pomés. © Paeria de Cervera

L’alumnat de 5è de l'escola Jaume Balmes va detectar que a Cervera no hi ha cap parc inclusiu pels infants amb cadira de rodes o mobilitat reduïda. Per tal de donar resposta a aquesta mancança van crear una maqueta d’un nou parc, amb gronxadors, rodes giratòries i altres elements adaptats.

Els 32 alumnes participants es van organitzar en tres grups: uns van preparar el disseny 3D; uns altres, la programació, i l’últim grup va crear la maqueta amb material reciclat.

El treball va consistir en el disseny i la construcció de la maqueta d’un parc inclusiu amb la finalitat que tots els infants el puguin gaudir sense limitacions, independentment de la seva mobilitat.

El passat 1 de juny a Barcelona, l'escola va presentar al projecte a RetoTech, una iniciativa que té com a finalitat contribuir i impulsar projectes educatius innovadors que transformin la formació dels més joves, organitzada per la Fundació Endesa, i on diverses escoles i instituts de Catalunya van mostrar els seus dissenys de robòtica.

La deliberació del jurat i les votacions dels assistents van decidir atorgar un dels Premis RetoTech de la VIII edició al disseny del parc inclusiu presentat per l’escola Jaume Balmes de Cervera.

Visita paer en cap a l'escola Jaume Balmés

El passat 21 de juny, el paer en cap, l’arquitecte municipal i la tècnica d’Educació, van visitar l’escola on l’alumnat de 5è li va presentar el projecte del parc inclusiu.

Pomés va felicitar els joves alumnes cerverins “per la seva idea, pel treball en equip en la creació del projecte i pel premi que han obtingut”, i es va comprometre a tenir en compte la proposta en futures remodelacions o construcció de nous parcs infantils a Cervera.