Arrenca amb èxit la segona edició de Cinema a la Boira a Cervera

Foto: Paeria de Cervera.

El Cicle Cinema a la Boira 2022 va començar, dissabte 26 de març, amb la projecció de “Sis dies corrents”, que va aplegar 120 espectadors al Cinema Casal de Cervera. Al finalitzar la projecció de la pel·lícula va tenir lloc una xerrada a càrrec d’uns dels actors, Valero Escolar, i la productora del film, Míriam Porté.

La pel·lícula “Sis dies corrents”, de la cineasta Neus Ballús (2021), va ser la gran triomfadora dels darrers Premis Gaudí del Cinema Català, en què va aconseguir cinc premis, entre els quals millor pel·lícula, millors interpretacions i millor direcció. Amb la temàtica “Cinema català”, fou la primera sessió del Cinema a la Boira 2022.

La segona sessió, amb el tema “Viure intensament”, consistirà en la projecció de la pel·lícula “Pura vida” (Migueltxo Molina i Pablo Iraburu, 2012), considerada un dels millors documentals de muntanya de tots els temps. Organitzada amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra, serà la pel·lícula de clausura de la Mostra de Cinema de Muntanya i comptarà amb la presència de l’alpinista Ferran Latorre. La projecció està prevista el divendres 22 d’abril, a les 20.30 hores, al Cinema Casal de Cervera.

Cinema a la Boira és una associació-cineclub nascuda amb la intenció d’organitzar sessions presencials que combinin grans pel·lícules de la història del cinema (tant clàssiques com contemporànies) projectades en espais singulars de la ciutat de Cervera, amb debats presentats per figures reconegudes de la cultura catalana.

Des de la seva creació, tot combinant projeccions i xerrades, Cinema a la boira ha pretès entretenir el públic cerverí així com potenciar el seu esperit crític i contagiar-los l'amor per les pel·lícules. És una iniciativa impulsada per la Paeria de Cervera amb la col·laboració de Circuit Urgellenc. Una proposta de l’Associació Cultural Cinema a la Boira.