La Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic arriba a Sant Guim de Freixenet

El dissabte, 23 de setembre, a les 18:30 h, el Centre Cívic Mestre Viaña 
Cartell de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic DEF.
photo_camera Cartell de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic DEF.

El dissabte, 23 de setembre, a les 18:30 h, el Centre Cívic Mestre Viaña de Sant Guim de Freixenet acolliran la projecció de la pel·lícula Els últims de La Mejana, rebel·lia i esperança, de Patxi Uriz (93’, Espanya, 2020). L'activitat és gratuïta i oberta a tot públic.

Els últims de La Mejana, rebel·lia i esperança acompanya a Santi Cordón, cuiner tudelà i fill d'hortolà, mentre contacta amb els últims hortolans de Tudela, una ciutat on les verdures ostenten un segell de qualitat. Ensenya als joves a cuinar des de la terra i afavoreix que els brots d'esperança germinin de nou en les hortes de La Mejana.

Aquesta sessió forma part de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic, emmarcada dins la 13a Mostra de Cinema internacional Etnogràfic i dinamitzada pels 19 nodes territorials del Col·lectiu Eixarcolant, repartits al llarg del territori de parla catalana. El programa contempla més de 30 passis de pel·lícules documentals de temàtica etnobotànica entre el 14 de setembre i el 6 d'octubre, passant per centres cívics, biblioteques, hortes, sales comercials i espais comunitaris autogestionats.

És una invitació a totes les persones i entitats locals que, inspirades per les plantes que ens envolten, preocupades per la crisi ecosocial o abocades a transformar l'actual sistema agroalimentari, vulguin trobar-se al voltant del foc cinematogràfic d'una bona pel·lícula per a crear un espai de reflexió, reconeixement mutu i conèixer una mica més sobre el treball que duu a terme el Col·lectiu Eixarcolant i el Node Ponent nord.

Coneix Eixarcolant

Eixarcolant és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre, que treballa per transformar els sistemes agroalimentaris per tal que siguin més saludables sostenibles i justos, gràcies a la recuperació de les plantes oblidades (espècies silvestres i varietats tradicionals) i els coneixements associats. 

La seva Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades arriba enguany a la 8a edició el pròxim 7 d’octubre a Igualada amb més de 100 activitats simultànies. Entre d’altres inclou tallers, passejades etnobotàniques, xarrades i tasts. Per a saber-ne més, acompanya'ns aquest dissabte, 23 de setembre a les 18:30 h a la següent adreça: Centre Cívic Mestre Viaña, Centre Cívic Mestre Viaña (Plaça Doctor Perelló, 25270 Sant Guim de Freixenet (Lleida). Activitat gratuïta i oberta a tot públic.