ASPID ajudarà dos estudiants de Guissona amb un programa de mentoria

El projecte TÀNDEM donarà suport als joves amb l'objectiu que segueixin amb els seus estudis més enllà de l'ESO a través d'acompanyament personalitzat
Signatura del conveni entre ASPID i l'Ajuntament de Guissona ©AjuntamentdeGuissona
photo_camera Signatura del conveni entre ASPID i l'Ajuntament de Guissona ©AjuntamentdeGuissona

El compromís amb l’educació i la igualtat d’oportunitats segueix sent una prioritat per al Pla Educatiu d’Entorn de Guissona, que ha anunciat una nova col·laboració amb l'organització lleidatana ASPID per donar continuïtat al programa de mentoria socioeducativa.

Aquesta pràctica es basa en la relació entre persones amb experiència i aquelles que necessiten orientació per assolir els seus objectius. En aquest sentit, ASPID aporta un valor afegit a aquesta iniciativa en clau d'integració social.

L'entitat lleidatana ha dut a terme programes de mentoria socioeducativa des de l'any 2022

A través del programa TÀNDEM s'ha aconseguit fomentar la continuïtat dels estudis entre joves en risc d'abandonament, una tasca que ara es traslladarà a l'Institut Guissona.

El projecte TÀNDEM a Guissona té com a objectiu principal guiar i motivar dos estudiants del centre educatiu perquè prossegueixin amb els seus estudis més enllà de l'ESO. Aquest acompanyament personalitzat els oferirà suport emocional i orientació acadèmica.

Per al desenvolupament d'aquest projecte, es necessitarà l'ajuda de dues persones voluntàries disposades a exercir de mentores. Aquestes persones, majors de 18 anys, tindran contacte setmanal amb els joves i hi compartiran activitats diverses.

La coordinació entre el Pla Educatiu d’Entorn de Guissona, l'Institut Guissona, els estudiants i el voluntariat serà constant i ASPID hi oferirà seguiment continuat.