Augmenten les estafes per internet a la Segarra

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

Malgrat el descens de robatoris en domicilis, segons informació facilitada pels Mossos d’Esquadra, la comarca de la Segarra cada cop es troba més afectada per les estafes a través d’internet.

Les compres en línia suposen la majoria d’estafes per internet. Els Mossos d’Esquadra insisteixen en la importància de tenir en compte una sèrie d’aspectes per fer-ho amb total seguretat. Comprar en pàgines de confiança, que tinguin certificacions de seguretat, posant especial atenció en detalls que poden ser factors clau a l’hora de comprar per internet: les condicions de venda, pagament i devolucions, els preus, que no siguin molt més baixos que els habituals, l'ortografia del contingut, que no hi hagi moltes faltes o traduccions mal fetes, les dades de la pàgina, han d'incloure la informació fiscal de l’empresa, tal com marca la normativa de l’Estat Espanyol i preguntar a persones de confiança o cercar informació de la fiabilitat del lloc web a la xarxa.

A l’hora de fer els pagaments, la policia catalana alerta que només es facin quan la connexió sigui xifrada (l'adreça web comença per "https"), amb sistemes segurs, com targetes amb límit de crèdit o targetes virtuals, i assegurant que l’empresa garanteix el pagament segur i la protecció de dades. Recomana no fer compres mitjançant ordinadors o connexions de wifi públiques i guardar sempre les factures i comprovants de compra per tal de poder fer reclamacions, en cas de ser necessari.