El Carnaval de Secà celebrarà la 9a edició sota el lema “L’últim raig d’aigua”

A causa de la situació de sequera que viu el territori s'han pres algunes mesures per a la festa: la Mainada no tindrà cascada d'aigua per refrescar-se i per primera vegada en la història de la celebració l'Elefant no ruixarà aigua durant la Rua
PCC_CDS_00008
photo_camera Imatge d'arxiu d'una de les edicions anteriors de la tradicional festa cerverina. © Carnaval de Secà

El 9 de juliol els carrers de Cervera s'inundaran un any més de gent i de disfresses. Sota el lema “L'últim raig d'aigua”, la capital de la Segarra s'ambientarà al més pur estil desèrtic i simularà una situació de sequera i desolació.

Cartell Carnaval de Secà 2023 (1)
Cartell Carnaval de Secà 2023.

El Carnaval de Secà començarà a les 10 h amb el toc de Festa amb els Campaners de Cervera i la Mainada de Secà, l'espai per als més menuts que ja s'ha convertit en un clàssic de la festa. Com ja és habitual, la Colla Infantil dels Bombollers portarà la gent en cercavila des de la Plaça Santa Anna i fins a la Plaça Major.

El tradicional vermut musical serà amenitzat un cop més per una xaranga i el matí finalitzarà amb la Correbarra que tant esperen els cerverins i cerverines, fins a la plaça Universitat. A la tarda tindrà lloc l'acte estrella: la gran Rua de Carnaval, que com de costum, anirà encapçalada per l'Elefant, emblema de la festa. La comparsa encarregada d'acompanyar-lo i ser la Reina del Carnaval serà la guanyadora del concurs de la passada edició, que portava el nom de Flintstones de Secà. La Rua, com sempre, es vestirà amb totes les comparses inscrites i 8 grups de percussió d'arreu de Catalunya i finalitzarà a la Plaça Magdalena de Montclar.

Aquest any, l'Associació manté un pressupost de 1.000 € en premis i obre una nova categoria de concurs on es premiarà la millor carrossa.

A causa de la situació de manca d'aigua que vivim, i en coherència amb la temàtica, s'han pres algunes mesures per a la festa: la Mainada no tindrà cascada d'aigua per refrescar-se i aquesta serà la primera vegada que l'Elefant no ruixarà aigua durant la Rua.

La festa acabarà a la Plaça Magdalena de Montclar, on es farà el tradicional concert de la Banda de Vent del Conservatori de Cervera amb la Banda del Carnaval de Secà. Com a novetat, la festa aposta més que mai per la música en directe de renom: Smoking Souls engegaran la nit del Carnaval, des de València i en la seva gira de comiat. També hi actuarà el grup local Lasta Sanco, havent estrenat disc recentment. La nit acabarà amb els punxadiscos residents de l'Associació Carnaval de Secà.