El Mercat de Nadal de Cervera renova el seu format

El passat dilluns 27 es van presentar les activitats organitzades en el marc de les festivitats nadalenques, que enguany seran sis, ja que s'ha inclòs un acte d'encesa de llums de Nadal

Presentació dels actes de Nadal del 2023. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Presentació dels actes de Nadal del 2023. © Asmaa R. Bellahbib

Tal com va afirmar el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, enguany s'han organitzat un total de sis activitats amb motiu de les festes nadalenques amb la finalitat de “que tota la ciutadania visqui la màgia de Nadal a Cervera”.

Segons Jan Pomés l'objectiu de la Paeria és “dignificar la celebració de Nadal a Cervera, convertint la ciutat segarrenca en un referent de les Terres de Lleida”. En aquest sentit, aquest any l'equip de govern ha preparat un acte d'encesa de l'enllumenat de Nadal i ha renovat el format del Mercat de Nadal.

Cartell del Encesa de Llums de Cervera 2023.
Cartell del Encesa de Llums de Cervera 2023.

L’encesa dels llums es durà a terme divendres 1 de desembre, a les 17:30 h i tindrà un acte central a la plaça Major, on s'instal·lalarà un estructura a la façana de la Paeria i es reforçarà l’enllumenat de la plaça. Aquesta nova estructura, que representarà un dels símbols de la ciutat, està pensada perquè també es pugui utilitzar en altres esdeveniments festius. L'acte es complementarà amb un taller previ gratuït d’elaboració de fanalets de Nadal, a la Paeria a partir de les 16:45 h. Després de l’encesa hi haurà una cantada de nadales amb la Coral infantil Nova Cervera i una xocolatada popular.

D'altra banda, el Mercat de Nadal, que se celebrarà dissabte 9 de desembre d'11 a 20 h, tindrà un format diferent, ja que ocuparà la plaça Santa Anna, el carrer Major i la plaça Major i aplegarà a més de 50 parades, tant de comerç local com de paradistes de fora, que oferiran una gran varietat de productes (flors, productes d’artesania, d’alimentació, decoració, antiguitats…). A més, hi haurà una mostra d'oficis, un corral d'animals, jocs gegants, actuacions musicals, gimcana, tallers, maridatges, una representació de Grepp Teatre, les exposicions de pessebres, caldo de Nadal, entre altres.

Cartell del Mercat Nadal de Cervera 2023.
Cartell del Mercat Nadal de Cervera 2023.

Com de costum també és dura a terme el Parc de Nadal del 27 al 30 de desembre i els dies 3 i 4 de gener, al pavelló polivalent, oferint un espai de lleure per a infants i joves. Així mateix, en altres espais i equipaments municipals s’organitzaran activitats diverses per a joves: jocs de taula, l'inflable Crazy Jump Race, tallers de teatre, zona recreativa de màquines retro, joc d’escapada (scape room), guerra de pintura (paintball), cinema, un espai de consoles ‘Game over’, un passatge teatralitzat sobre el ‘Conte de Nadal’ a càrrec de La Caserna i l’escola de ràpel.

En la roda de premsa celebrada el passat dilluns 27 de novembre també es van presentar els cartells d’altres activitats: la Visita del Patge Karim el pròxim dijous 28 de desembre, la Festa de Cap d'Any i la Cavalcada de Reis.

Sota el lema “Cervera, ciutat de Nadal” la dissenyadora Anna Domenjó ha elaborat sis cartells diferents però seguint una imatge unitària amb l'objectiu de consolidar les diferents activitats dins del calendari de la capital de la Segarra.