La Fira del Pa de Cervera es consolida com el certamen firal de referència nacional del sector

El certamen ha comptat amb 40 parades, deu de les quals estan dedicades al pa i als cereals i la resta a expositors multisectorials
1250986
photo_camera Moment inaugural de la Fira del Pa de Cervera. © Asmaa R. Bellahbib

Sota el lema “Cultivem bon cereal per elaborar el millor pa”, Cervera va celebrar una nova edició de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, que enguany ha incrementat el nombre de visitants i les vendes. Tots els estands dedicats a la venda de pa van exhaurir les existències, fet que consolida el certamen com un referent en l’elaboració i la comercialització del pa de qualitat.

L'acte d'inauguració va estar a càrrec del paer en cap, Joan Santacana, el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, i de Roger Canela, mestre forner de Papanbread de Lleida, qui va ser guardonat amb La Llesca d'Or que el proclamà el forner de l'any 2022 a Catalunya. 

El paer en cap, Joan Santacana va destacar la feina de la pagesia i la qualitat del cereal i la farina de la Segarra, mentre el mestre forner Roger Canela va animar a tothom a comprar pa i de qualitat.

DSC04613
Un dels forners que van assistir a la fira traient pa del forn. © Asmaa R. Bellahbib

A banda de les 30 parades, de les quals 9 estaven dedicades al pa i als cereals i la resta a expositors multisectorials, la mostra enguany també ha disposat d'activitats agrícoles tradicionals, com la sembra i el batre a potes, que es poden veure als patis de la Universitat en diferents sessions, una gimcana per al públic familiar i visites al nou Museu del Blat i itineraris turístics per la ciutat.

Diumenge 21 de maig va tenir lloc l'acte de cloenda de la mà de la popular cuinera Ada Parellada, qui també va oferir una showcooking, mostra de cuina en directe, amb el pa com a ingredient principal. A més, l'acte va comptar amb la participació del paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch.

D'altra banda, el president de PIMEComerç Lleida, el forner Manel Llaràs, també va visitar el certamen i va elogiar l'aposta de Cervera per promocionar el pa i el cereal. 

Durant el cap de setmana hi va haver una molt bona afluència de públic i participació en les activitats programades. Cal destacar la variada oferta musical, entre els quals hi va haver un concert del popular cantant Lo Pau Pons on va presentar una cançó dedicada exclusivament a la Fira del Pa i el Cereal de Cervera