Cervera constitueix el Consell dels Infants pel curs 2023-24

Com a novetat, enguany la Paeria ha donat al Consell l'encàrrec de preparar actuacions per a la prevenció de l’assetjament escolar
Constitució Consell dels Infants 2023-2024 de Cervera. © Paeria de Cervera
photo_camera Constitució Consell dels Infants 2023-2024 de Cervera. © Paeria de Cervera

El passat 26 d'octubre la Paeria de Cervera va constituir el nou Consell dels Infants pel curs 2023-2024. L'acte va tenir lloc a la Sala de Plens de la Paeria i va comptar amb l’assistència del paer en cap, Jan Pomés, i la regidora d’Educació, Carolina García.

Després d’una dinàmica de presentació, la regidora d’Educació, Carolina García, va exposar que com a novetat, enguany la Paeria ha donat al Consell l'encàrrec de preparar actuacions per a la prevenció de l’assetjament escolar.

Consell Infants - sala de Quadres
Primera trobada del Consell dels Infants pel curs 2023-2024. © Paeria de Cervera

Durant l'acte les dinamitzadores del Consell també van explicar la importància de la seva tasca i com seria el procediment de treball durant el curs: es duran a terme sessions informatives a totes les aules de 5è de primària sobre què és el Consell dels Infants. A més, es lliurarà material pedagògic per contextualitzar als infants sobre què és l’assetjament escolar i s’incentivarà que puguin treballar amb el grup-classe possibles propostes de prevenció.

A la pròxima trobada, que tindrà lloc el pròxim mes de febrer, els consellers i conselleres hauran de recollir les propostes de les seves classes i, de manera conjunta, es plantejarà un projecte o activitat concreta per fer-la realitat al llarg del curs 2023-2024.

El Consell dels Infants de Cervera, iniciativa impulsada per la Regidoria d’Educació, pretén garantir el dret a la participació dels més joves. Des de la Paeria de Cervera s’agraeix la participació dels consellers i conselleres i la col·laboració dels centres educatius.

Està format per 11 alumnes, un de cada aula de 5è i 6è de primària de les tres escoles de Cervera, que representen tots els infants del municipi. Es reuneix de manera periòdica per parlar i debatre temes per millorar la ciutat, i recull propostes, busca informació i fa arribar les propostes de millora a la Paeria de Cervera.