Cervera instal·la un nova estructura a la façana de la Paeria amb motiu de les festes Nadalenques

L’encesa dels llums de Nadal fou un èxit, amb una gran afluència de públic a la plaça Major, espai on es van dur a terme algunes de les activitats

Acte d'encesa de les llums de Nadal a Cervera.© Paeria de Cervera
photo_camera Acte d'encesa de les llums de Nadal a Cervera.© Paeria de Cervera

El passat divendres, 1 de desembre Cervera va celebrar l'acte d’encesa de l'enllumenat. La principal novetat és la decoració de la façana de la Paeria, amb ornaments florals i dos cérvols, els quals són un símbol de la ciutat i van ser creats per l’artista cerverí Xavi Badia, i el reforç de l’enllumenat de la plaça Major.

Està previst que l’estructura que els sustenta es puguin utilitzar en altres esdeveniments festius de la capital de la Segarra.

Taller d’elaboració de fanalets. © Paeria de Cervera
Taller d’elaboració de fanalets. © Paeria de Cervera

L'acte també va incloure activitats prèvies: un taller de fanalets i una cantada de nadales. 

El taller d’elaboració de fanalets, va ser tot un èxit, ja que hi van participar un total de 50 infants, omplint totes les places disponibles a les Sales de Quadres de la Paeria. Segons afirma el paer en cap, Jan Pomés, “l’organització d’aquesta activitat va en la línia d’obrir la Paeria a la ciutadania”. 

Actuació de la Coral Infantil Nova Cervera a l'acte d'encesa de llums de Nadal. © Paeria de Cervera
Actuació de la Coral Infantil Nova Cervera a l'acte d'encesa de llums de Nadal. © Paeria de Cervera

Així mateix, a la plaça Major hi va haver les actuacions nadalenques dels diferents grups de la Coral Infantil Nova Cervera i es va repartir berenar a les persones assistents. 

Finalment, va tenir lloc el compte enrere per a l’obertura dels llums que va anar a càrrec del paer en cap, Jan Pomés, regidors del Consistori i membres de la junta de l’Associació de Comerciants Endavant de Cervera.

Llums de Nadal a Cervera 

Arbre de Nadal, de 8 metres d’altura, a la plaça Universitat de Cervera. © Paeria de Cervera
Arbre de Nadal, de 8 metres d’altura, a la plaça Universitat de Cervera. © Paeria de Cervera

La il·luminació nadalenca estarà en funcionament fins al 6 de gener, en horari de 17.30 h a 22 h, excepte la setmana del 24 al 31 de desembre, que es tancaran a la 01 h de la matinada. Consta de 85 punts de llums distribuïts pels carrers de la ciutat i els nuclis del municipi. Així mateix, dos dels edificis més emblemàtics de la ciutat, la Paeria i la Universitat també tenen llums a la façana i, a més, s'ha instal·lat un arbre, de 8 metres d’altura, a la plaça Universitat.

Tot l’enllumenat és amb tecnologia LED per reduir el consum energètic.

Enguany per tal de dinamitzar el comerç del municipi, els establiments locals també han apostat per engalanar encara més els carrers. Alguns comerços que llueixen unes garlandes, a la plaça Santa Anna s’han col·locat dos arbres i caixes de regals i al nucli antic es poden veure cèrcols (hula hoops). És una iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica de la Paeria.