Cervera ja ho té tot a punt per celebrar la 45a edició de l’Aquelarre

La festivitat tindrà lloc aquest pròxim cap de setmana, del 25 al 27 d’agost
Aquelarre 2022 1
photo_camera Imatge arxiu de l'espectacle central de l'Aquelarre 2022. © Asmaa R. Bellahbib

Torna l’Aquelarre, la celebració més emblemàtica de la capital de la Segarra, plena de foc, tradició, llegendes i música, i que tindrà lloc del 25 al 27 d’agost.

Aquelarre 2022 2
Imatge arxiu de l'espectacle central de l'Aquelarre 2022.
© Asmaa R. Bellahbib 

La festa, que enguany celebra la seva 45a edició, donarà el seu tret de sortida, divendres 25 d’agost, a la plaça de la Universitat a les 19 h, amb la trobada de bestiar. Dissabte continuarà amb, l’Aquelarret i l’espectacle central ‘Encesa de la Universitat’ i Correfocs. I finalment, diumenge culminarà amb una sessió de Meditació col·lectiva sota el nom “Allibera la teva ment” amb Maria Andreu a l’Espai Mariló Casa.

Aquest any, l’espectacle central de dissabte la Divina Comèdia, una de les representacions de l’inframon més compartides en l’imaginari col·lectiu. El correfoc del Ball de diables de la Ràpita conduirà el públic fins a Cal Racó on se celebrarà l’espectacle central amb els tres actes. A les 00.15 hi haurà l’arribada de la cercavila i el Ball de la Polla, a les 2 en el marc del segon acte es farà la invocació i l’aparició del Mascle Cabró i el Ball de Diables i a les 4 el tercer acte serà el moment culminant de la festa amb l’escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral.

Aquelarre 2022
Imatge arxiu de l'espectacle central de l'Aquelarre 2022.
© Asmaa R. Bellahbib

La Plaça Major de Cervera serà l’espai dedicat a la música en directe. La Salseta del Poble Sec, que torna a la capital de la Segarra després de set anys d'absència, dissabte a les 00.30 h. La nit de dissabte a diumenge també actuaran Lasta Sanco, The Pink Goats, Vives Veus, Angeletes Club i Kymera Reggae, entre altres grups i DJ.

Un altre dels pilars fonamentals de la festa és la Gran Fira del Boc, una de les fires esotèriques més importants del sud d’Europa. El visitant rep consells dels millors professionals de l’esoterisme, el tarot i la quiromància, i hi troba productes naturals, artesanals i tèxtils de proximitat i una àmplia oferta gastronòmica.

Aquesta edició la fira ocuparà els patis de la Universitat, el Passeig Balmes, la Rambla Lluís Sanpere i la plaça Universitat. Respecte als horaris, la zona d’artesania i món espiritual estarà oberta al públic dissabte de 10 h a 14 h i de 17 h a 2 h i diumenge de 17 h a 22 h. La zona d’alimentació, en canvi, estarà disponible divendres de 14 h a 00 h; dissabte de 10 h a  23.59 h i diumenge de 00 h a 06 h i de 10 h a 23 h.

Aquelarret_taller (1)
Imatge dels tallers de l'Aquelarret d'enguany. © Aquelarre de Cervera

Cal destacar, també, l'Aquelarret, que continua creixent, consolidant-se com un dels reclams del cap de setmana d'Aquelarre. La cercavila infantil, que tindrà lloc dissabte a partir de les 18 h, forma part dels actes oficials des del 1998 i enguany estrenarà un nou taller de cuques perquè els infants més grans preparin unes disfresses més elaborades. Els tallers van començar dilluns 21 i acabaran divendres 25. En aquesta edició hi ha hagut un canvi d'ubicació de l'espectacle final de la cercavila infantil, que es traslladarà a la plaça Magdalena de Montclar per donar resposta a l'augment de públic.

La festa compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, i amb el patrocini de l'empresa Estrella Damm en un contracte per tres anys que es va renovar l'edició anterior.