Cervera ja ho té tot a punt per celebrar la Festa Major

Tindrà lloc del 22 al 25 de setembre amb una trentena d'activitats per a tots els públics i edats

Presentació de la Isagoge i la Festa Major de Cervera 2023. © Paeria de Cervera
photo_camera Presentació de la Isagoge i la Festa Major de Cervera 2023. © Paeria de Cervera

La Festa Major de Cervera, que se celebrarà del 22 al 25 de setembre, oferirà una programació lúdica amb una trentena d'activitats, dirigides a totes les edats i públics.

Aquesta vegada, la pregonera serà la periodista cerverina Dolors Elías, que “ha rebut amb molt de gust aquest honor”. Segons la regidora de Festes, Carolina García, Elías, “està molt compromesa amb els drets humans i dels animals, l'ecologisme i el feminisme, valors que compartim des de la Paeria de Cervera”.

El paer en cap, Jan Pomés, ha destacat que, aquest any, s'ha redissenyat l'acte del pregó “per revalorar-lo”. El pregó, que s'ha separat de l'acte d'homenatge a una entitat local, es pronunciarà des del balcó de la Paeria. A més, Pomés ha afirmat que “es vol recuperar la solemnitat i l'elegància de la Festa Major”.

Entre les novetats de la programació de la Festa Major hi ha una audició de sardanes, amb la Cobla Principal de la Bisbal, que tindrà lloc divendres 22, just després del pregó, a la plaça Major. Aquest any també s'ha inclòs un recital d'havaneres, amb Cavall Bernat, diumenge 23 a les 10 h, també a la plaça Major.

Les activitats més multitudinàries tindran lloc dissabte, amb la 41a Trobada de Gegants de Cervera i la Carretillada extraordinària de Festa, i diumenge, amb el 62è Concurs de colles sardanistes, la Cercavila del Seguici de Festa Major, la Mostra de balls de la Festa Major i la Diada Castellera.

D'altra banda, cal destacar que diumenge es donarà el tret de sortida al 26è Cicle de Teatre de Cervera Apassiona't, amb l'obra teatral Lali Symon, escritai dirigida per Sergi Belbel, i interpretada per Emma Vilarasau, Mont Plans i Júlia Bonjoch.

Respecte a l'oferta musical, el pavelló polivalent serà l'escenari de la Festa dels 80 i 90, el divendres; dels concerts de Habla de Mi en Presente, grup de techno rumba creat a Berlín, i d'A Kontra Korrent, grup que combina ska, punk, reggae i rock, el dissabte; i del concert i ball amb la prestigiosa orquestra Costa Brava, el dilluns.

Finalment, dilluns es torna a dedicar a la Festa Major Petita, amb activitats de cultura popular protagonitzades pels infants de Cervera i l'espectacle “OFF” de Fadunito.