Cervera omple els balcons de domassos contra les violències masclistes

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre), la regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI + de la Paeria de Cervera ha posat en marxa la campanya 'Cervera lliure d'agressions masclistes'. La regidora responsable de l'àrea, Mireia Brandon, ha explicat que "hem fet 300 domassos que hem distribuït entre una vintena de comerços de la ciutat perquè els veïns que ho desitgin puguin recollir-los de forma gratuïta i penjar-los als balcons i a les finestres". Segons Brandon, "l'objectiu és visibilitzar la problemàtica de les violències masclistes i agafar consciència comunitària per afrontar i eradicar aquesta xacra social, ja que ens afecta a totes i afecta a tota la societat".

Així mateix, la Paeria juntament de La Segarrenca - Associació per la Igualtat de Cervera han iniciat l'elaboració d'un protocol d'oci nocturn contra les agressions dirigit als establiments privats, que completarà el protocol 'Tinguem la festa en pau', dirigit a entitats que organitzen festes populars i que ja van elaborar fa uns dies. Brandon ha indicat que "ja hem mantingut una primera trobada amb el sector i l'objectiu és fer un procés participatiu, que haurem d'adaptar a la Covid".

D'altra banda, dilluns vinent se celebrarà la primera trobada de totes les regidories d'Igualtat de la Segarra, organitzada pel SIAD de la comarca, per tenir una radiografia general de la comarca i poder crear xarxa i establir sinèrgies.

Altres activitats que acollirà la Segarra coincidint amb el 25N són una xerrada online a càrrec de Patrycia Centeno sobre lideratge femení i comunicació no verbal, que es farà aquest dissabte dia 21 a les 11 del matí. També l'organitza el SIAD i cal inscripció prèvia al web o a les xarxes socials del Consell.

El dimecres dia 25 es farà una concentració - performance contra les violències masclistes a la plaça Universitat a 2/4 de 8 del vespre. Organitza: La Segarrenca, AEiG Coll de Les Savines, Bandtokades i Paeria de Cervera.

L'endemà, dijous dia 26, l'Associació Dones Nèvia de Guissona oferirà un espai de sensibilització vers la violència coincidint amb la celebració del mercat setmanal i el divendres dia 27, representació de l'obra de teatre Ai, cony! al pavelló 11 de Setembre de Guissona.