La fira del Pa de Cervera recupera l'essència pagesa i de graner de Catalunya

La fira la inaugurava aquest dissabte el diputat provincial, Òscar Martínez qui destacava que les fires són elements que donen notorietat i vida al municipi, i especialment la fira de Sant Isidre, que amb aquestes 78 edicions de bagatge, la converteixen en una de les mostres més ben consolidades del territori

Inauguració de la fira del Pa i el Cereal de Cervera ©Paeria
photo_camera Inauguració de la fira del Pa i el Cereal de Cervera ©Paeria

“Recuperar l’essència pagesa i de graner de Catalunya, que és la Segarra, és la voluntat de la Paeria de Cervera amb la fira del Pa i el Cereal, un certamen que ha de ser referent nacional del blat i la farina”, segons explicava el tinent d'alcaldia de CerveraRamon Augé. Una mostra que obria portes aquest dissabte i que romandrà oberta el diumenge 19 de maig. 

La convocatòria agroalimentària, que incloïa en el programa la fira de Sant Isidre que va arrencar el programa el passat dilluns dia 15 de maig, se celebrarà com és tradicional en plaça Universitat, on s'han instal·lat 35 parades de productors i articles relacionats amb el pa i els cereals.

Inauguració de la fira del Pa i el Cereal de Cervera ©Paeria
Inauguració de la fira del Pa i el Cereal de Cervera ©Paeria

Enguany amb una destacada presència de productes elaborats sense gluten, segons explicava el paer en cap de la capital de la SegarraJan Pomés. El paer en cap afegia que “és un dels elements diferencials d'aquest any i que es potenciarà amb més força en futures edicions”.

La fira la inaugurava aquest dissabte el diputat provincial, Òscar Martínez qui destacava que les fires són elements que donen notorietat i vida al municipi, i especialment la fira de Sant Isidre, que amb aquestes 78 edicions de bagatge, la converteixen en una de les mostres més ben consolidades del territori. La Fira del Pa i el cereal, "reuneix molts d’aquells ingredients bàsics i imprescindibles que des de la Diputació entenem que han de potenciar els certàmens firals del territori com és la tradició i els productes de proximitat", afegia Martínez.

El diputat provincial acompanyat del paer en cap de Cervera, i la representant de l’Associació Celíacs de Catalunya a Lleida, Núria Camats, han tallat una barra de pa d'1,2 metres de llargada i han recorregut el recinte firal conversant amb els expositors.

Programa fira del Pa i el Cereal de Cervera
Programa fira del Pa i el Cereal de Cervera

El programa continua aquest diumenge amb una vintena d'activitats, entre elles, "les visites guiades i les activitats turístiques i culturals al Sindicat”, i el vols amb globus aerostàtic captius gratuïts per a grups de 8 persones a la plaça del Sindicat". Els visitants també podran fer viatges amb el trenet turístic, que connectarà el recinte firal amb parades davant de l’església de Sant Antoni, la plaça del Sindicat i el Centre d’Acollida Turística.