Comença el cicle de contes i tallers a totes les escoles i instituts de la Segarra per treballar els estereotips i la diversitat de gènere

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El cicle de contes i tallers està organitzat per l’Oficina d’Igualtat del Consell Comarcal de la Segarra que treballa en polítiques LGTBI i atenció i assessorament a les persones LGTBI des del Servei d’Atenció Integral (SAI) així com en l’atenció i assessorament a dones en l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres oferint-los-hi acompanyament psicològic i jurídic des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Els tallers tindran lloc durant els mesos de novembre i de desembre i participaran més de 600 escolars. 

El cicle de contes es farà a totes les escoles de la comarca per treballar els estereotips de gènere amb la narradora oral Patricia McGill, el taller de contes “En la pell de l’altre” permetrà als infants reflexionar sobre la igualtat de gènere a partir de contes contats que defugen de tòpics i etiquetes.

S’impartiran un total de 14 tallers de contes a tota la comarca que arribaran a uns 311 infants principalment de 2n i 3r de primària tot i que en algunes escoles rurals de la comarca els tallers han pogut abraçar tots els cursos de primària a causa de la poca quantitat d’alumnes.

Paral·lelament, es farà també un cicle de tallers a tots els instituts de la comarca per explorar i visibilitzar altres models de viure el gènere que trenquen estereotips amb l’Associació Colors de Ponent. S'impartiran un total de 12 tallers als instituts de la comarca que arribaran a uns 294 joves de totes les línies dels cursos de 2n d’ESO.

Des del Consell Comarcal destaquen que gràcies a totes les escoles i els instituts de la comarca s’ha pogut portar a terme aquesta iniciativa que va ser molt ben rebuda des del començament.