Comença una nova fase d’obres de millora del ferm a l’A-2, variant de Cervera, en sentit Lleida

Es tracta d'un tram d'uns 9 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 514 i 522,270
Visita del delegat del Govern de l'Estat, Carlos Prieto, a la Paeria de Cervera. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Visita del delegat del Govern de l'Estat, Carlos Prieto, a la Paeria de Cervera. © Asmaa R. Bellahbib

La Paeria de Cervera va rebre, divendres 15 de setembre, la primera visita institucional del delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto, que va anunciar l'inici d'una nova fase d'obres de millora del ferm a l'A-2, variant de Cervera.

Les obres van començar ahir, 18 de setembre. Es tracta d'un tram d'uns 9 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 514 i 522,270, on el Ministeri ja ha dut a terme les obres de millora en sentit Barcelona entre els passats mesos de març i juny.

El delegat ha explicat que les obres tindran una durada d'un mes i mig, aproximadament, i que “suposaran sense cap mena de dubte una millora substancial en l'àmbit de la seguretat i comoditat a la principal via de comunicació de les Terres de Lleida”.

El pressupost d'execució d'aquest projecte és de 10,27 milions d'euros i preveu la millora del ferm en els dos sentits de la circulació en el tram de la variant de Cervera, així com la rehabilitació estructural en els carrils drets de totes dues calçades.

Prèviament, el delgat, acompanyat del paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i el subdelegat a Lleida, José Crespín van visitar el conjunt monumental de Sant Domènec a Cervera, un edifici datat al segle XV on des d'aquest passat mes d'agost es porten a terme obres de restauració a la zona de l'església gòtica a càrrec del Programa 1,5% Cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

El pressupost d'aquesta fase d'obres puja 404.297,87 euros i l'aportació del Ministeri és de 258.000 euros, el 59% del cost total. Les obres preveuen la restauració de l'antiga sagristia, la construcció de serveis i instal·lacions de climatització amb la finalitat de condicionar el monument com a equipament sociocultural polivalent.

Respecte a les obres de Prieto va remarcar que “és un projecte fantàstic, i estic segur que beneficiarà no només al teixit cultural sinó que també l'econòmic de la ciutat de Cervera”. A més va recordar que “a la pròxima convocatòria del Programa l'1,5% Cultural passarà a ser un 2%”.