Presenten tres campanyes de sensibilització en una darrera sessió del Consell d’Infants de Cervera

Els temes de les campanyes de sensibilització són la seguretat viària, la tinença d’animals, i el reciclatge i la gestió dels residus

cloenda curs Consell Infants Cervera (1)
photo_camera Cloenda del curs 2022-2023 del Consell Infants Cervera. © Paeria de Cervera

El dijous 8 de juny va tenir lloc la darrera sessió del Consell d’Infants de Cervera 2022-2023, en què van presentar les tres campanyes de sensibilització que han treballat aquest curs.

Els consellers i conselleres han passat a l’acció i han preparat campanyes de sensibilització sobre la seguretat viària, la tinença d’animals, i el reciclatge i la gestió dels residus.

Pel que fa a la seguretat viària han elaborat uns cartells per conscienciar la població sobre els desplaçaments en cotxe, bicicleta o patinet, perquè tots els infants tenen el dret d’anar a l’escola de manera segura. També han preparat els guions d’uns vídeos d’una campanya, que veurà la llum al setembre, sobre els aspectes més rellevants a tenir en compte en els desplaçaments per la via pública.

Quant a la tinença d’animals, han creat unes postals amb informació sobre com cuidar les mascotes, tant a l’interior de casa com a fora, atès que són una gran companyia, però també una gran responsabilitat.

Finalment, amb el lema “Una Cervera neta t'ho agraeix el planeta”, han preparat uns tríptics recordant la famosa norma de les tres “r”: reduir, reciclar i reutilitzar. A més, han elaborat unes bosses i embolcalls d’entrepans sostenibles i també han dut a terme diferents enquestes a la ciutadania.

El paer en cap en funcions, Joan Santacana, i el regidor d’Educació, Ricard Vicente, han agraït enormement la predisposició, la participació i la bona feina dels consellers i conselleres i també la col·laboració dels centres educatius.

El divendres 9 de juny el Consell d’Infants ha estat informant la ciutadania amb una parada al mercat, on han explicat detalladament a la ciutadania les accions dutes a terme.

El Consell d’Infants de Cervera és iniciativa impulsada per la Regidoria d’Educació que pretén garantir i fomentar el dret a la participació dels i les més joves.

Està format per 11 alumnes, un de cada aula de 5è i 6è de primària de les tres escoles de la ciutat, que representen tots els infants de Cervera. Es reuneix de manera periòdica per parlar i debatre temes per millorar la ciutat. Recull propostes, busca informació i fa arribar les propostes de millora a la Paeria de Cervera.