“Dades per al canvi”, una campanya per visibilitzar les situacions de violència masclista a la Segarra pel 25N

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

Enguany el SIAD, Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Segarra vol visibilitzar les situacions de violència masclista a la comarca per tornar a incidir en el missatge que a la Segarra també hi ha situacions de violència masclista. Per visibilitzar la violència masclista a comarca han treballat a partir de les dades de les atencions i assessoraments fets a dones en situació de violència masclista des del SIAD durant aquest últim any.

La campanya “Dades per al canvi” vol situar les dades del SIAD en el punt de mira, per això, s’ha treballat conjuntament amb els alumnes, del cicle d’escultura aplicada a l'espectacle, de l’escola d’Art superior i de disseny Ondara en la conceptualització i execució d’unes instal·lacions que durant la setmana del 25 de novembre se situaran en diversos emplaçaments de l’espai públic tant a Cervera com a Guissona per tal d’acostar les dades a la ciutadania i fer-les accessibles. Les instal·lacions representaran d’una forma artística les dades del nombre d’assessoraments i atencions realitzades així com de les dones a les quals s’ha assessorat durant aquest últim any pel servei.

Un total de 7 instal·lacions entre Cervera i Guissona representaran una realitat avui a la nostra comarca. A Cervera hi haurà 4 instal·lacions que podran visitar-se del 24 al 29 de novembre a Pl. Universitat, Pl. Santa Anna, Pl. Joan Salat, i a l’entrada del Consell Comarcal de la Segarra. Mentre que a Guissona podran trobar-s’hi un total de 3 instal·lacions que podran visitar-se del 23 al 28 de novembre a la Pl. Major, Portal de l’Àngel i a l’entrada de l’Ajuntament de Guissona.

“Dades per al canvi” pretén, a més a més, donar a conèixer el SIAD com a recurs comarcal gratuït on les dones en situació de violència masclista poden adreçar-se per rebre informació i assessorament jurídic i psicològic.

El Consell Comarcal de la Segarra ha destacat la col·laboració i l’acompanyament de la Paeria de Cervera i l'Ajuntament Guissona en la realització d’aquesta campanya, així com les línies de finançament que han fet possible la campanya provinents de bonÀrea, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida i del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.