Detenen dues persones per furtar carteres a Tàrrega i Cervera

Text: Redacció / Foto: Comarques

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home, de 59 anys i de nacionalitat peruana, i una dona, de 27 anys i de nacionalitat cubana, tots dos veïns de Badalona, com a presumptes autors de quatre furts i quatre estafes.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta a finals del mes de juliol després de produir-se una sèrie de furts amb el mateix modus operandi a l'Urgell i la Segarra.

Concretament, entre el 29 de juliol i 19 d'agost es van produir quatre furts a l'interior de vehicles estacionats en aparcaments d'establiments comercials i benzineres de Cervera i Tàrrega.

En dos dels furts, la víctima anava a pujar al vehicle quan un dels lladres la va distreure amb el llançament de monedes al terra. Mentre li preguntava si les monedes eren seves, el segon lladre va sostreure la bossa de mà de l'interior del vehicle. Un altre furt el van cometre quan el conductor del vehicle, després de posar benzina, va deixar el cotxe per anar a pagar el combustible. En el darrer cas, la víctima es va donar compte que li havien sostret la bossa de mà a l'arribar al destí.

A més, en els quatre casos, els lladres van utilitzar les targetes de crèdit de les víctimes per realitzar compres fraudulentes en estancs de la comarca. Minuts després de furtar la bossa de mà, van comprar tabac per imports inferiors a 50 euros, per evitar posar el número secret i sense temps que la víctima pogués anul·lar les targetes.

Arran aquests fets es va obrir una investigació que va permetre identificar un grup de persones especialitzades en aquesta tipologia delictiva. Acostumen a cometre els furts de manera coordinada en pàrquings de grans superfícies. Mentre un membre del grup distreu la víctima, l'altre li sostreu la bossa de mà. Tot seguit, ràpidament fan compres abans que la víctima pugui anul·lar les targetes de crèdit.

La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si poden estar implicats en altres fets similars.

Els dos detinguts, que tenen antecedents, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.