Detingut a Cervera per estafar 1.500 euros a tres persones a l'Urgell

Utilitzava el mètode ‘fals amic o familiar’, convencia a les víctimes que tenien una persona en comú que havia mort i que necessitava diners per a l'enterrament

Pla general on es poden veure els jutjats de Cervera, el 12 de novembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Pla general on dels jutjats de Cervera. Foto: Oriol Bosch

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous a Cervera un home de 39 anys acusat de tres delictes d'estafa comesos a la comarca de l'Urgell amb el mètode del ‘fals amic o familiar’. Segons els Mossos, l'estafador actuava sempre de la mateixa manera. Primer, interactuava amb les víctimes fent-les creure que tenien un amic o familiar en comú, creant un clima de confiança, i després les feia creure que aquesta persona en comú havia mort i que necessitava diners per anar al sepeli i fer front a les despeses de l'enterrament. La quantitat de diners estafada a les 3 víctimes ascendeix a 1.570 euros. La investigació continua oberta i no es descarta que el detingut estigui implicat en altres fets similars.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el passat 25 de març, després de tenir coneixement que el dia anterior s'havien produït dues estafes, a Bellpuig i Anglesola, amb la modalitat coneguda com ‘el fals amic o familiar’. El dia 5 d'abril es va denunciar un tercer fet a Anglesola amb el mateix ‘modus operandi’.

La investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra va permetre identificar al presumpte autor dels fets, que va ser detingut aquest dijous a Cervera com a presumpte autor de tres delictes d'estafa.

El detingut, amb antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.