El Consell Comarcal de la Segarra endega la campanya “Elabora.Dones de la Segarra”, que visibilitzarà a productores i restauradores de la comarca

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra impulsa, des de les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i Igualtat, una iniciativa que durant els pròxims mesos ens permetrà reconèixer i recórrer la Segarra a través dels seus productes i serveis de restauració.

Elabora.Dones va més enllà d’una campanya de turisme gastronòmic que reivindica el patrimoni culinari de la Segarra com a font de desenvolupament local, el que pretén és visibilitzar productores i restauradores de la comarca teixint ponts entre dones que dirigeixen restaurants i dones que elaboren productes agroalimentaris Km0, tot creant sinergies i maridatges especials.

Un dels turismes especialitzat que està assolint major importància en l’actualitat és el turisme gastronòmic. Aquest projecte permetrà donar a conèixer i promocionar les tradicions, costums i els estils de vida de la Segarra tot menjant els plats o productes d’elaboració pròpia, creant un sentiment d’identitat i pertinença amb el producte local a través de l’autenticitat pròpia del territori fent front a les lògiques de globalització actuals.

La primera fase de la campanya, a les xarxes socials des d’ara fins a finals d’any, dona a conèixer restaurants, productes i receptes.  Mentre que la segona fase, està prevista per a principis de l’any vinent, i consistirà en la difusió de diferents experiències proposades per dones emprenedores que ens permetran gaudir i viatjar per diferents indrets de la Segarra.

Les àrees implicades han treballat conjuntament per promocionar la comarca, dinamitzar-la econòmicament i posar en valor la dona dins del sector turístic, perseguint la igualtat de condicions, tant pel que fa a les oportunitats, la visibilització i la valoració en un sector on la presència femenina és abundant, però pateix una forta estereotipació de gènere que es tradueix en sostre de vidre i bretxa salarial.

Les àrees implicades són, Turisme, Igualtat i Promoció Econòmica, amb els seus respectius consellers/es Montserrat Farrera, Gemma Martínez i Josep Esquerra, que acompanyats del president del Consell Comarcal, Francesc Lluch, han presentat la campanya.