El Consell Comarcal insereix laboralment tres persones per dur a terme el programa “Orienta” a la Segarra del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El mes d’octubre, des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, es va donar el tret de sortida al Programa ORIENTA. Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

L’objectiu principal del programa és oferir un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció per millorar l’ocupabilitat de les persones demandants d’ocupació. A més, a través del coneixement de l’entorn productiu i la prospecció del mercat de treball, es pretén facilitar la inserció laboral dels usuaris. Està previst que amb aquest programa es pugui donar atenció almenys a 90 persones.

Tal com explica el conseller comarcal de l’àrea de promoció econòmica, Josep Esquerra, per poder dur a terme aquest programa el Consell Comarcal amb finançament del SOC ha contractat tres persones, responen així a la unitat del personal per la gestió del programa; una administrativa, una orientadora i una prospectora que també fa de coordinadora del programa.

Seguint les bases del programa Orienta, poden participar les persones demandants d’ocupació en situació d’atur i les persones treballadores en situació de precarietat laboral. Per participar, cal estar inscrit/a al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.