El govern del Consell de la Segarra incorpora la CUP, que li garanteix la majoria absoluta

Text: Redacció / Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El govern del Consell de la Segarra, format fins ara per ERC-InSE-AM en minoria, incorporarà la CUP, fet que li garantirà la majoria absoluta i, per tant, una estabilitat.

L'única consellera comarcal de la CUP i regidora de l’Ajuntament de Sant Guim de la Plana, Dània Verdés, entrarà a govern del Consell Comarcal de la Segarra, incorporant-se a l’àrea de Medi Ambient i, en concret, a la nova conselleria de Sostenibilitat i Canvi Climàtic, que tindrà com a objectiu el foment de polítiques de sostenibilitat, de transició energètica i dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Així doncs, Verdés s'encarregarà de promocionar i fomentar la implantació d'energies renovables i l’estalvi d’energia a través, entre d’altres, de la reactivació de l'Oficina Comarcal de l'Energia.

L'acord també contempla la creació d’una Comissió de Seguiment del Pacte d’estabilitat que, periòdicament, es reunirà per a fer seguiment de l’acció de govern i del desenvolupament i la implementació dels compromisos contrets.

L'objectiu és fer front a la situació econòmica i financera i alhora atendre les necessitats de la ciutadania, lluitant contra les desigualtats i aplicant polítiques que veritablement responguin a una acció política a favor dels drets socials, la millora del benestar de la ciutadania, la promoció econòmica i de l’ocupació. En definitiva, dotar dels mecanismes necessaris per a fer funcionar els engranatges d’una forma eficient, com a veritable motor de progrés, benestar, convivència, cohesió social i equilibri a la comarca de la Segarra. 

ERC i la CUP han manifestat la voluntat de treballar plegats des del govern del Consell Comarcal de la Segarra, amb el compromís de trobar espais de consens i diàleg per a garantir la governabilitat d’aquest ens i la implantació d’un pla d’actuació estable i coherent fins a final de legislatura. 

ERC té 9 consellers comarcals; Junts, 8, i el PSC i la CUP, 1. Fins ara governaven els republicans en minoria.