El PDeCAT demana al govern "seriositat" i que apliqui "criteris clars i no discrecionals" en les mesures restrictives contra la pandèmia

Text: Redacció / Foto: PDeCAT

El PDeCAT de les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran ha fet campanya avui a Cervera coincidint amb la celebració del seu mercat de setmanal. El cap de llista a Lleida, Marc Solsona, ha demanat al govern "seriositat" en l’adopció de mesures restrictives contra la pandèmia, tot reivindicant que es basin en "criteris clars i no discrecionals".

Solsona ha estat acompanyat per càrrecs del partit i membres de la candidatura, com Aida Gabernet, Mercè Valls i Francesc Sabanés, alcalde de Ribera d'Ondara.

En referència a la lleugera suavització en les restriccions per lluita contra la pandèmia anunciades ahir pel govern i que s'aplicaran a partir de dilluns, el cap de llista del PDeCAT a Lleida ha recordat que hi ha sectors que ho estan passant molt malament, i que, tot i que alguns, com ara la restauració i l’hostaleria, s’han vist mínimament beneficiats per aquestes noves mesures, n’hi ha d’altres que no han variat la seva situació, com ara la formació no reglada i l’oci nocturn, que “continua tancat des de fa més de nou mesos”.

És per això que Solsona ha remarcat que “nosaltres el que ens preguntem és que, si estàvem tan malament com per no poder anar a votar el dia 14 de febrer, i si estem en ple pic de la tercera onada, no entenem ni trobem coherent que es facin aquestes mesures pendulars, en funció dels sectors, improvisades. Entenem que no tenim un govern seriós, i aquesta falta de seriositat implica inseguretat, i la inseguretat no és bona companya ni per protegir la salut ni per protegir l’economia”.

És en aquest sentit que Marc Solsona ha insistit que “hi ha d’haver una clarificació en els trams i en els llindars per avaluar la pandèmia”, i que les mesures s’han d’adoptar “de manera objectiva, i no discrecional”, per d’aquesta manera poder reactivar l’economia amb “uns criteris de responsabilitat però també de molta transparència”.