El Ple de Guissona aprova per unanimitat un nou pressupost municipal de 6 milions d'euros

Foto: Ajuntament de Guissona

El Ple de Guissona va aprovar ahir a la nit, en una sessió extraordinària, el pressupost municipal corresponent a l’exercici 2022 amb un import que ascendeix a 6.120.000 euros. La proposta va rebre llum verda amb els vots a favor de tots els grups polítics: JXG, ERC, PRIMÀRIES I PSC.

L’alcalde de la vila, Jaume Ars i Bosch, va assenyalar que el nou pressupost parteix d’uns principis bàsics que “reflecteixen les prioritats, les aspiracions i els objectius del municipi; estableix les normes que regulen la seva execució i l’avaluació del compliment dels objectius i, finalment, fixa les responsabilitats per la gestió administrativa dels recursos financers, per la qual cosa la transparència és un principi bàsic en la gestió del pressupost”.

El pressupost pel 2022 té un valor de 6.120.00 euros, que suposa un 8% d’augment respecte al pressupost de l’any anterior. Amb aquest pressupost es pretén: reforçar les partides de personal, invertir en atenció a les persones i polítiques de gènere, crear noves línies de treball en drets socials i habitatge; potenciar la mobilitat, la seguretat ciutadana, la neteja i la transició energètica; optimitzar els recursos propis de manera més eficient i transparent, i finalment, impulsar l’economia i el comerç local.

A més a més, l’Ajuntament congelarà els impostos i incentivarà les bonificacions.