Els alcaldes de la Segarra reclamen més finançament per a les entitats locals

La demanda es va transmetre durant el Consell d'Alcaldies en el qual va participar la delegada del Govern català a Lleida, Montse Bergés
La delegada del Govern, Montse Bergés, participant del Consell d'Alcaldies de la Segarra ©CCSegarra
photo_camera La delegada del Govern, Montse Bergés, participant del Consell d'Alcaldies de la Segarra ©CCSegarra

El Consell d’Alcaldies de la Segarra va reunir-se aquest dimecres amb la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés, en una sessió ordinària celebrada al Consell Comarcal de la Segarra.

Durant la trobada, el president de l'ens comarcal, Ramon Augé, va fer èmfasi en la importància del suport al finançament local, assenyalant els desafiaments derivats de les despeses creixents i la burocràcia que impacten els pressupostos municipals. Augé va expressar la necessitat de tenir en compte la situació central de la Segarra al país per abordar problemàtiques com la manca d’asfaltatge en carreteres i les opcions limitades en serveis de salut, amb la lliure elecció d'un centre entre Lleida i Igualada, o el transport amb Barcelona, malgrat les millores anunciades per l'R12.

Els alcaldes també van demanar el suport de la Generalitat pel sistema d'aigua potable de la comarca, incloent-hi les ajudes de l'Agència Catalana de l'Aigua pel sistema de GAS (Gestió d’Aigües) i la finalització de projectes pendents des de la sequera del 2008 com la canonada del sistema Sió i l'aigua potable a la Vall del Llobregós.

El president del Consell Comarcal va advocar per adaptar les normatives i els ajuts a la realitat comarcal i municipal

A més, durant el Consell d'Alcaldies es va presentar el Punt d’Atenció Global Lleida Segarra, un conveni entre la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera per reforçar el suport a l’emprenedoria i al teixit empresarial local.

La sessió va concloure amb la presentació d'un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments per al finançament de serveis comarcals.