Els Margeners de Guissona celebren el seu 15è aniversari

Foto: Margeners de Guissona.

El passat dissabte 23 d’abril, la colla de castells dels Margeners de Guissona va celebrar el seu 15è aniversari amb un programa replet d'activitats al seu municipi.

La tarda començava amb l’estrena i lectura del conte “El marró toca el cel”, escrit per una margenera de només 9 anys. La lectura va ser a càrrec de l’autora i de dues companyes que van descobrir que potser l’origen del color marró de la camisa de la colla fos ben diferent del que sempre s’havia cregut.

El següent acte del dia i el principal va ser l’actuació castellera amb les colles dels Castellers del Riberal, provinents de la Catalunya Nord, els Malfargats de Pallars, colla en formació, i la colla local, els Margeners de Guissona.

L’actuació estava prevista a la Plaça Major, però la pluja va fer acte de presència, permetent només realitzar els pilars de benvinguda i una ronda per part dels de marró abans d’haver de traslladar tots els castellers i el públic a l’interior de l’església.

Les 3 colles van fer pilars de 4, un cadascuna les colles visitants i dos la colla amfitriona. L’equip de grallers local va delectar els assistents amb l’himne d’Ucraïna en la descarregada en suport a totes les persones desplaçades i combatents a la guerra del seu país.

Els Margeners van encetar les rondes de castells amb un 3d6a molt treballat des de l’aleta on la pinya va saber respondre amb fermesa, tot i la pluja que va començar a caure durant l’execució. En segona ronda, i ja dins de l’església, els de la Segarra van alçar el seu castell insígnia, el 3d6 per sota. Per tancar les rondes de castells, van realitzar un 4d6a molt ràpid, on la canalla va demostrar la feina ben feta als assajos.

Els Castellers del Riberal anaren, en segon lloc, amb els seus castells. En primera ronda van fer un 3d6a lluitat durant la descarregada, en segona un 2d6 parat que no va patir en cap moment i en tercera un 3d6.

Els Malfargats de Pallars, que recordem que són una colla en formació, van intentar en primera ronda un 3d5 net que va quedar en intent desmuntat, en segona ronda un 2d5 lent, però parat i en tercera ronda van repetir el 3d5 net; això no obstant, el resultat en va ser el mateix.

El plat gros del dia va arribar en ronda de pilars on els Margeners van descarregar un pilar de 5, pilar que es va treballar des de la pujada de l’enxaneta fins al final. Les colles visitants van sortir de plaça amb un pilar de 4 cadascuna.

Tot seguit van poder celebrar els seus 15 anys amb sopar i concert amb el Miquel del Roig, de qui és la cançó de “La Farola” que els Margeners van versionar fa 14 anys per crear el seu himne, i també amb la música de La princesa i el drac fins a la matinada.

La següent actuació pels de la Segarra serà el dia 8 de maig per la Diada del Guinardó acompanyats pels Castellers de la Sagrada Família i els Castellers d’Esplugues.