ERC negocia un pacte amb l'extrema dreta per fer fora el PSC a Ribera d'Ondara

Els republicans, amb tres regidors, pactarien amb l'únic regidor d'Aliança Catalana per desbancar el PSC, que actualment governa amb tres regidors al ser la llista més votada
Constitució de la legislatura 2023-2027 a Ribera d'Ondara ©AjuntamentdeRiberadOndara
photo_camera Constitució de la legislatura 2023-2027 a Ribera d'Ondara ©AjuntamentdeRiberadOndara

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Ribera d'Ondara estaria negociant una moció de censura amb l'únic regidor del partit d'extrema dreta Aliança Catalana. Actualment, l'alcaldia l'ostenta Francesc Sabanés, del PSC, amb tres regidors com a llista més votada.

Acord Ribera d'Ondara, la marca municipal d'ERC, va difondre ahir un comunicat advertint que el govern en minoria "està en temps de descompte" i que cal que els quatre regidors de l'oposició parlin "per fer un canvi de govern". Per la seva banda, el regidor d'AC, Albert Puig, ha assegurat al seu compte d'Instagram que "cada cop està més a prop l'acord", admetent que els dos partits poden tenir moltes diferències, però que "el problema s'ho mereix". Puig també ha assegurat després de les darreres informacions que deixaria el partit si calgués per tal de tirar la moció endavant.

Els dos partits han assenyalat el fet que no s'han aprovat ni es podran aprovar els pressupostos amb un govern en minoria

Des de la direcció nacional d'ERC s'ha advertit als tres regidors que es posaran en marxa "els mecanismes interns per depurar responsabilitats entre les persones vinculades" en cas que l'acord tiri endavant. Els republicans asseguren que no hi ha cap pacte sobre la taula i que no negociaran amb Aliança Catalana a escala nacional.