Finalitza la Festa Major de Sant Ramon amb un gran èxit d'assistència

Redacció | Foto: Ajuntament de Sant Ramon

Sant Ramon va iniciar la seva festa major el dimecres 31 d’agost. El dia va començar d’una manera agredolça a causa de la pluja que va caure a primera hora del matí. A més, a causa de la situació catastròfica a la Bisbal d’Empordà, que va tenir lloc la mateixa matinada, el vicepresident de Catalunya i aleshores president en funcions, Jordi Puigneró, va excusar la seva visita programada a Sant Ramon.

Tanmateix, la festivitat va poder dur-se a terme amb normalitat sota la pluja. L’alcalde del municipi, Josep Maria Ribera, va rebre a Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Ribera li va destacar el poc atur del municipi, l’arribada de la fibra òptica d’enguany i l’escola de Sant Ramon, que gràcies al “sistema educatiu diferent i innovador” ha propiciat que diverses famílies hagin vingut a viure al poble. Així mateix, també li va traslladar la preocupació pels problemes que el municipi comparteix amb la majoria de municipis rurals, com el despoblament, el transport públic “deficient” o la por que marxi el consultori mèdic.

Gavín va remarcar que coneixia de primera mà la problemàtica als pobles petits. “El fet que les polítiques públiques atenguin millor les necessitats dels pobles ha de ser imprescindible”, va subratllar, i va convenir que la fibra òptica és “indispensable” en les zones rurals. Per acabar la visita al consistori municipal, Gavín va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de Sant Ramon davant dels regidors del consistori, altres alcaldes de la Segarra i membres del Consell Comarcal. “Sant Ramon és festa principal. Conserva tradicions que cal mantenir i potenciar”, va escriure.

L'alcalde també va fer l’entrega de la senyera dels tres tombs des del balcó de l’Ajuntament al tractor més antic del poble, fet que va donar el tret de sortida als tres tombs amb tractors, liderats per la tradicional carrossa engalanada que representa un exvot de Sant Ramon Nonat i acompanyats per la cercavila Apocadixie Cotton Pickers. Malgrat la pluja inicial, fins a quaranta-dos tractors van pujar el poble per a dur a terme els tres tombs al Santuari.

Les activitats de la Festa Major van seguir fins al diumenge 4 de setembre i van finalitzar amb l’espectacle familiar Mos-Kids, de la companyia Alea Teatre. D’aquesta manera, es va posar punt final a una festa major de cinc dies amb èxit de participació en tots els espectacles.