Fonolleres estrena el primer punt de càrrega ultraràpida de vehicles elèctrics a l'A-2

Endesa ha instal·lat sis places que permeten carregar 100 quilòmetres en 5 o10 minuts
Estrena del nou punt de recàrrega a Fonolleres ©AnnaBerga
photo_camera Estrena del nou punt de recàrrega a Fonolleres ©AnnaBerga

Endesa va posar en marxa aquest dijous el seu primer punt de càrrega ultraràpida a l'autovia A-2, a l'àrea Autotrak de Fonolleres. Aquest nou punt és capaç de recarregar la bateria dels vehicles elèctrics per recórrer entre 100 i 150 quilòmetres en un temps d'entre 5 i 10 minuts, un avanç substancial en comparació amb altres xarxes de càrrega.

El responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa, Pol Olivella, va destacar que juntament amb l'altra instal·lació de l'empresa a la Jonquera, Catalunya ja disposa de dos punts ultraràpids. Olivella també va fer èmfasi en la ubicació de l'espai de càrrega, a l'eix de la A-2 entre Barcelona i Madrid, que “marcarà un abans i un després”.

En aquest punt es podrà omplir el 80% de la bateria en només 20 minuts

La potència total dels sis carregadors ultraràpids de Fonolleres ascendeix a 922 kW, el que fa que requereixi una connexió de mitjà tensió amb un centre de transformació propi i que dificulta la seva implementació. Tanmateix, Endesa disposa de 1.100 punts a tot el Principat, el 40% dels quals de tecnologia ràpida o ultraràpida.