El Govern estudiarà ampliar la línia Lleida-Cervera fins a Sant Guim de Freixenet

La proposta compleix un acord del Congrés de Diputats del 2007, que instava el govern espanyol a estendre el servei de tren fins al municipi de la Segarra
SANT GUIM
photo_camera Estació de tren de Sant Guim de Freixenet ©IsidreBlanc

L'Ajuntament de Sant Guim de Freixenet considera la possibilitat d'ampliar el servei ferroviari entre Cervera i Lleida, amb la inclusió de Sant Guim de Freixenet com a possible punt de sortida del primer tren del matí. Aquesta opció ha estat plantejada pel secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, durant una visita realitzada al consistori de Sant Guim.

L'ampliació de freqüències cap a Lleida podria obrir la porta a aquesta nova connexió ferroviària, sumat a la previsió de duplicar les freqüències entre Lleida i Manresa abans de finalitzar l'any.

L’alcalde Francesc Lluch ha expressat el seu suport a aquesta iniciativa, assenyalant que compleix amb un acord del Congrés de Diputats del 2007, que instava el govern espanyol a estendre el servei de tren fins a Sant Guim de Freixenet a proposta de l'Ajuntament.

Durant la trobada també s'ha debatut sobre la variant de Sant Guim entre la carretera LV-1003 i la B-100, una infraestructura crucial per evitar el trànsit de camions de gran tonatge pel centre del municipi, principalment vinculats al polígon industrial on es troba la fàbrica del Pastoret. Aquest projecte està pendent de la construcció d'una rotonda per part de la Diputació de Lleida.