Guissona serà la capital lleidatana de l'ultra resistència amb la Backyard Ultra

La cursa de resistència tindrà lloc el 6 d'abril i compta amb la curiosa premisa d'acabar quan només queda un únic corredor en el circuit que cal repetir en bucle

Participants en una prova de tipus Backyard a Austràlia ©SydneyBackyardUltra
photo_camera Participants en una prova de tipus Backyard a Austràlia ©SydneyBackyardUltra

El 6 d'abril a partir de les 8 del matí se celebrarà la Guissona Backyard Ultra, una cursa de resistència única a les comarques de Ponent. La premissa és un recorregut en bucle de 6,7 quilòmetres que els participants han de fer en menys d'una hora o seran eliminats. Els corredors han de repetir el circuit sempre dins del temps de menys d'una hora fins que només queda un participant corrent.

Presentació de la Guissona Backyard Ultra a la Diputació ©DiputacióLleida
Presentació de la Guissona Backyard Ultra a la Diputació ©DiputacióLleida

Cada hora es farà una sortida i aquells atletes que hagin acabat abans de temps el bucle poden aprofitar per descansar i preparar-se per la següent ronda. L'objectiu és fer el circuit tants cops com sigui possible i, en cas que el darrer corredor no acabi l'últim bucle, la prova quedarà deserta.

“El recorregut es fa per camins i corriols sortint de la part esportiva cap a la part nord-est de Guissona”, ha explicat l'alcalde Jaume Ars respecte del circuit, que tindrà un desnivell de 68 metres i serà puntuable per al Campionat del Món.

La iniciativa la promouen cinc corredors que formen part del Centre Excursionista Guissonenc

Les inscripcions per aquesta curiosa prova estan esgotades des de fa dies, amb 200 inscrits. Hi haurà obsequis per a tots els participants, avituallament líquid a partir del tercer bucle i sòlid a partir del cinquè. La sortida i l'arribada seran a la zona poliesportiva de Guissona.

Per completar el cap de setmana esportiu, el divendres 5 hi haurà una xerrada a càrrec del corredor Oriol Antolí, top deu als mundials de Backyard Ultra. El mateix dissabte també se celebrarà una Fira Esportiva amb estands, jocs, inflables, classes dirigides i servei de barra.