Guissona actualitza les bústies lila per tal de donar més visibilització a les violències masclistes

Redacció | Foto: Ajuntament de Guissona

Les bústies lila formen part de la campanya participativa “Visibilitzem les violències masclistes” engegada pel SIAD Segarra (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i l’Ajuntament de Guissona amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el passat 25 de novembre del 2021.

Per a la campanya 2022, les bústies, que es troben als centres educatius de Guissona, a la biblioteca municipal, i a l’Ajuntament, han estat actualitzades a fi de recollir més denúncies i arribar a tothom. S'hi han enganxat uns adhesius a fi que també s’hi puguin fer denúncies en línia escanejant un codi QR. Les denúncies també es poden fer a través de la pàgina web del Consell Comarcal de la Segarra. L'acció va dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat alguna/s d’aquestes situacions (discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

Modernitzar el sistema per detectar les violències, permet reduir el temps que es tarda a rebre els missatges, així com adaptar-se millor a les necessitats de les persones que escriuen missatges, facilitant-los-hi el procés de fer la denúncia, i alhora donant-los-hi més intimitat, així com permetent-los-hi escollir millor el moment i el lloc des del qual volen compartir la seva experiència. Aquesta renovació continua garantint la confidencialitat i l'anonimat. La iniciativa de les bústies, va ser reconeguda l’any passat, pel Banc de Bones pràctiques impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya.