Guissona commemora el segon aniversari dels atacs russos a Ucraïna

La comunitat ucraïnesa és de les majoritaries al municipi i reclamen major unitat en la logística d'ajuda per poder mantenir l'eficàcia, tot i el desgast de la guerra
Concentració a la plaça Major de Guissona per la guerra d'Ucraïna ©AlbertLijarcio/ACN
photo_camera Concentració a la plaça Major de Guissona per la guerra d'Ucraïna ©AlbertLijarcio/ACN

Prop de 300 persones es van reunir aquest diumenge a la plaça Major de Guissona en un acte de commemoració del segon aniversari de l'inici de la invasió russa a Ucraïna, amb una notable representació de la comunitat ucraïnesa local.

Durant la concentració, van entonar-se diverses cançons tradicionals ucraïneses i es van sentir aplaudiments en honor a les víctimes. El coordinador de l'associació ucraïnesa local, Mykola Grynkiv, va manifestar la preocupació per la guerra i els efectes sobre els seus familiars i amics, convidant a recaptar donatius des de l'entitat per ajudar-los.

Guissona va acollir més de 300 refugiats les setmanes posteriors a l'esclat de la guerra, dels quals una norantena encara hi resideixen

Grynkiv també va subratllar la necessitat d'una major unitat en la logística d'ajuda per ser més eficaços, tot i reconèixer el cansament acumulat després de dos anys de conflicte. 

Per la seva part, l'alcalde de Guissona, Jaume Ars, va posar de manifest el compromís de la localitat amb la comunitat ucraïnesa, que ja supera el miler de persones. Ars va demanar major suport des de les administracions per afrontar conflictes com aquest i les seves conseqüències en poblacions petites com la seva.