Guissona prepara una jornada amb accions solidàries per a Ucraïna

Les AFEs dels centres educatius de Guissona s’han unit per organitzar un matí de quilòmetres solidaris amb Ucraïna com a proposta familiar, amb l'objectiu de recaptar fons per a les famílies d'origen ucraïnès que la guerra ha portat a la vila.

L’activitat tindrà lloc el dissabte, 9 d’abril a partir de les 9 del matí. Serà un matí de pedalada, caminada o cursa, que acabarà amb un entrepà a la plaça major, acompanyat pels gegants i els capgrossos de Guissona, amb la finalitat de donar la benvinguda a aquesta comunitat.

Les persones que participen de l’activitat rebran un obsequi i entrepà. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia aquí. El preu de la inscripció és de 10 euros per adult i 5 euros per a nens i nens i jovent de fins a 14 anys.

La comissió interampa fa crida a tota la població de Guissona, perquè se sumi a aquesta proposta solidària. Seguidament, hi haurà una breu pregària a càrrec del pare Ucrainès Taras Kagot a l’església de Guissona.

Acabada aquesta activitat, l’orquestra Cadí de la Seu d’Urgell també organitza dins del mateix espai, un concert per a Ucraïna, un acte que comptarà amb la participació d’Andriy Viytovych (viola), Alberto Reguera (violí) i Sveta Trushka (celo) i sota la direcció d'Eugeni Sokhatskyy.

L'ajuntament espera que els guissonencs i guissonenques es bolquin a aquestes activitats donant així la benvinguda i l’acolliment a les més de dues-centes persones refugiades que han arribat a Guissona durant l’últim mes.

Prèviament, el diumenge dia 3 d’abril a les 19 h de la tarda, se celebrarà un Concert de les corals ucraïneses de Tàrrega i Guissona, sota la direcció d'Igor Gvozdetskyy i d'Oksana Blyzniuk, que oferiran cançons religioses i populars del seu país. Les aportacions recollides en aquest acte seran per enviar a Ucraïna.