Guissona tanca el procés participatiu de la partida pressupostària 2023 amb la proposta guanyadora del barri de Capdevila 

Redacció | Foto: Ajuntament de Guissona

En la fase de votació han participat un total de 16 persones, i han sortit dues propostes molt properes pel que fa als vots; d’una banda, la que afecta el barri de Capdevila, i de l’altra la que afecta els parcs infantils.

El passat mes d’abril es va posar en marxa per segon any consecutiu, el procés participatiu del projecte per al pressupost 2023 a Guissona, a través de la pàgina web www.decidim.guissona.cat.

Aquest procés ha estat actiu des del mes d’abril i fins al dia 30 de novembre de 2022, i ha consistit en la participació de veïns i veïnes de Guissona per fer propostes, donar suport i decidir en què es destinaven 30.000 € de la partida d'inversions del pressupost municipal 2023 que l'Ajuntament de Guissona es va reservar per a aquest fi.

En aquesta ocasió, s’hi han presentat un total de 16 propostes, de les quals 10 van estar acceptades per un equip tècnic especialitzat, i 6 rebutjades. Algunes d’elles van ser molt similars i es van fusionar, com per exemple les que plantejaven la millora dels parcs infantils.

Les propostes finalistes acceptades amb els punts recollits per a cada una d’elles han estat les següents:

  • Cuidem el barri de Capdevila - 56 punts
  • Parc infantil inclusiu amb material desestructurat – 54 punts
  • Creació d'un espai per horts socials i sostenibles – 19 punts
  • Barreres arquitectòniques - 18 punts
  • Pista de tenis municipal – 11 punts
  • Treball de millora i definició del parc botànic – 5 punts
  • Condicionament i neteja de camins – 4 punts

En la fase de votació han participat un total de 167 persones, més d’un centenar que l’any anterior.

Així doncs, de cara l’any vinent es començaran a desenvolupar accions al barri de Capdevila, una proposta de neteja per a un barri que s’ha vist degradat en els darrers anys i que l’ha promogut un grup de persones molt arrelades a la ciutat. Algunes de les accions que s’hi demanen són l’eliminació dels grafits, l’arranjament de l’asfalt, la millora de la zona infantil o la revisió del cablejat elèctric.

Podeu accedir als projectes guanyadors a través del següent enllaç: https://decidim.guissona.cat/processes/procesparticipatiu2023/f/24/.